Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El Pla de Dinamització Comercial neix amb el suport de 170 professionals
El Pla de Dinamització Comercial neix amb el suport de 170 professionals

El Pla de Dinamització Comercial neix amb el suport de 170 professionals

12 d'abril de 2002 a les 0:00

Representants de la Federació de Comerç i Serveis de Cerdanyola, la Cambra de Comerç de Sabadell, l’Ajuntament de la ciutat i la Generalitat de Catalunya han firmat el Pla de Dinamització del Comerç de Cerdanyola amb l’objectiu de potenciar el sector i alhora crear ocupació i millorar la qualitat de vida a la ciutat.
El president de la Federació de Comerç i Serveis, Jordi Morera, afirma que el Pla de Dinamització és una bona eina per l’objectiu final de construir un centre comercial a cel obert que ja compta amb el suport de 170 professionals del comerç amb un pla estratègic d’actuació que inclou activitats formatives, però també necessitats de millora urbanística. Morera afirma que els comerciants de la ciutat volen ajudar a vertebrar Cerdanyola amb sostenibilitat ambiental i una millor qualitat de vida. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni Peñarroya, remarca que la millora del comerç urbà és molt important per una població perquè “li dóna vida”.
El director general de Comerç de la Generalitat, Jaume Angerri, destaca que ja hi ha 100 poblacions catalanes amb Plans de Dinamització comercial i assegura que l’experiència demostra que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns. Angerri manifesta que al 2.001 els comerços de ciutats amb aquests plans han creat un 6 percent més d’ocupació que en el 2.000 i que, mentre els resultats de les grans superfícies van créixer un 3’8 percent els dels establiments d’alimentació del comerç urbà ho va fer un 5 percent .
En aquest sentit, l’alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, afirma que el comerç és important del conjunt de la ciutadania perquè crea ocupació i dona servei a una població cada cop més exigent i manifesta que l’Ajuntament vol impulsar millores urbanístiques al centre de la ciutat com una de les eines per dinamitzar el comerç i la convivència ciutadana. Real anuncia que l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja ha adjudicat les obres de millora del sector de la plaça Sant Ramon dins les actuacions previstes al Pla Director del Centre.
La firma del Pla de Dinamització Comercial de Cerdanyola es va realitzar ahir al vespre a la sala de plens de l’Ajuntament davant una important representació de professionals del comerç i el servei de la ciutat.