Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

El Pla Director Urbanístic Metropolita (PDUM), a consulta

El Pla Director Urbanístic Metropolita (PDUM), a consulta

27 de juny de 2023 a les 8:22

Aquest document, actualment en exposició pública, serà l’instrument que ordenarà i planificarà el territori dels 36 municipis metropolitans de Barcelona, entre ells Cerdanyola.

El Consell Metropolità va aprovar inicialment el PDUM al mes de març amb l’objectiu de planificar i estructurar la metròpolis de Barcelona amb els seus 36 municipis. El nou instrument urbanístic, aprovat sense vots en contra i en exposició pública fins a l’octubre, suposarà deixar enrere el Pla General Metropolità (PGM), del 1976.

El redactors del projecte apunten que el PDUM aposta per un model de desenvolupament urbanístic metropolità amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de la població i fer front als nous reptes, com la descarbonització o el canvi climàtic. En aquest sentit, fonts metropolitanes subratllen que el nou Pla “projecta una metròpolis de Barcelona regenerada, renaturalitzada, equitativa, policèntrica i cohesionada”.

Fins al 30 d’octubre, la ciutadania i el teixit associatiu dels municipis metropolitans tenen l’oportunitat de resoldre dubtes, aclarir qüestions i realitzar consultes sobre el document inicial del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) que ordenarà el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en les properes dècades. Els seus impulsors destaquen que el PDUM aposta per un nou model de desenvolupament urbanístic que respon a les noves necessitats de les ciutats que han de ser més eficients, cohesionades, naturals, sostenibles, equilibrades i justes.

Tot i que pot semblar un tema massa tècnic i allunyat, el PDUM afectarà a la vida quotidiana de la ciutadania de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en àmbits com la mobilitat, la cohesió social i l’habitatge, la infraestructura verda, el desenvolupament social i econòmic o els cicles de matèria i d’energia, entre d’altres. El Pla preveu 120.000 habitatges assequibles, 15 noves àrees de centralitat, 240 km d’avingudes metropolitanes i 870 km d’eixos verds, entre molts altres aspectes.

Consultes i al·legacions al PDUM

El PDUM es trobarà en exposició pública fins al 30 d’octubre i es pot consultar a https://urbanisme.amb.cat/informar-se.

Per resoldre dubtes de forma telemàtica s’ha de demanar cita prèvia.

La consulta del document en paper o resoldre qualsevol dubte del PDUM es pot fer

  • A l’Oficina d’Atenció Ciutadana del PDUM (Edifici E 5ª planta, C/ Número 62, 16. Zona Franca, Barcelona) demanant cita prèvia.
  • A l’Oficina Itinerant d’Atenció Ciutadana del PDUM que en el cas de Cerdanyola s’ubicarà del 18 al 22 de setembre a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40) en horari de 9 a 14 h i amb presència puntual de tècnics del Servei de Redacció del PDUM. Les consultes també funcionen amb cita prèvia.

En el cas de les al·legacions, aquestes es poden realitzar digitalment o presencialment a les oficines AMB (Carrer 60, núm. 19 Planta Baixa, Local | 08040 - Zona Franca - Barcelona)