El Ple aposta pels parcs infantils inclusius al debat de mocions
28 de març de 2025 a les 8:36Només dues de les mocions presentades pels grups polítics de Cerdanyola es van aprovar, una sobre l’habilitació de parcs infantils inclusius a la ciutat i l’altra per denunciar la situació de Rodalies
La moció per la creació de parcs inclusius la presentaven ERC, PP i ECP. La regidora d’Esquerra Isabel Cruz destacava la necessitat de que els parcs infantils del municipi siguin inclusius perquè tots els infants tinguin un lloc d'esbarjo on no es trobin discriminats. La moció destaca que la falta d’espais accessibles, segurs i amb jocs inclusius a Cerdanyola “fa que diàriament moltes famílies hagin de recórrer quilòmetres perquè els seus fills puguin fer una cosa tan bàsica com anar al parc a jugar i relacionar-se”.
Davant d’això, el text insta a impulsar, dins d’aquest mandat, “la transformació de com a mínim un dels actuals parcs infantils, per convertir-lo en el primer gran parc inclusiu del municipi”.
El grup de govern es va abstenir i la resta de forces van votar a favor. El regidor d’Espais Públics explicava la seva abstenció ja que estan d’acord en el fons de la proposta però Óscar Pons subratlla que l’objectiu és que tots els parcs infantils de la ciutat han de ser inclusius en la mesura que es puguin adaptar i no fer un gran parc inclusiu, cosa que creu que potser suposaria més estigmatització. Pons es mostra convençuts que s’entendran amb els altres grups i Cruz va respondre que comparteix que el màxims de parcs s’adaptin però reclama que, com a mínim, hi hagi un parc inclusiu en aquest mandat.
També s’aprovava la moció de Junts i ERC sobre la situació de Rodalies. Joan Sánchez, regidor de Junts, posava l’accent en què a Cerdanyola es pateix el servei d’unes Rodalies en degradació continuada al presentar una moció que denuncia “la pèssima situació del servei de Rodalies a Catalunya i l’infrafinançament i la desinversió crònica que ha patit al llarg dels darrers 20 anys”. El text exigeix al Govern de l’Estat que “compleixi amb el deute que té amb Catalunya en matèria d’infraestructures” -que xifra en uns 50.000 milions d’euros- i el traspàs real de Rodalies i Regionals, conjuntament amb els recursos necessaris i incorporant-hi les inversions pendents per tal que siguin gestionats per la Generalitat de Catalunya.
Altres mocions no van tirar endavant. Dos d’ERC, la de rebuig a l'acord entre la UE i el Mercosur - per considerar que provoca “greus conseqüències per al sector agrari i ramader local” i que això afecta directament l’economia i la sostenibilitat del nostre territori- i per la realització d’un Pla d’Ordenació de Recursos Humans com instrument que integri totes aquelles mesures dirigides a optimitzar els recursos de tot el personal de la corporació a efectes de garantir una major eficàcia en la prestació dels serveis. Des d'ERC insisteixen qu ehi ha moltes vacants a la plantilla, especialment en càrrecs de direcció, i que això repercuteix en el servei que rep la ciutadania i des del govern s'afirma que ja s'està actuant en el sentit que reclama la formació republicana. També es va rebutjar, una moció de Junts de suport a la delegació de competències en matèria d'immigració a la Generalitat.