Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Especials

  • Portada
  • Especials
  • El ple aprova l'adjudicació de la construcció, gestió i explotació del complex e...

El ple aprova l'adjudicació de la construcció, gestió i explotació del complex esportiu Riu Sec

31 de juliol de 2009 a les 0:00

La sessió plenària del mes de juliol també va donar ahir el seu vist-i-plau a una modificació de crèdits que servirà per avançar a la Generalitat els recursos necessaris per iniciar els treballs de la nova escola bressol del Turonet. El consistori també va començar ahir a donar els primers passos per fer possible la conversió del Riu Sec en un eix central de la ciutat amb la construcció d'habitatges i un eix comercial al passeig del Pont.

Els temes urbanístics i econòmics van destacar a l’última sessió plenària del curs polític, tot i que va començar amb la designació dels tinents d’alcalde que substituiran a l’alcalde durant el mes d’agost. Els alcaldes accidentals seran: Alfons Escoda, de l'1 al 10 d'agost, Jordi Miró, de l'11 al 21 d'agost i  Santiago Cayuela, del 22 al 31 d'agost.
 
Després de tractar diferents punts relatius a temes de personal i de personació de l’Ajuntament en dos contenciosos relacionats amb la modificació puntual del Pla General Metropolità del sector discontinu Redosa-Vallençana Baixa, dels termes municipals de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet, i la modificació del Pla Parcial del Centre, el ple va debatre una modificació de crèdits de 188.536 euros que va ser criticada pels grups de l’oposició tot i que el PP va votar-la a favor.
 
El portaveu del PP, Antonio González, va argumentar que, tot i ser contrari a les modificacions de crèdit, aquesta la votaria a favor per tractar-se d’uns recursos que avançarà l’Ajuntament a la Generalitat per poder iniciar els treballs d’una escola bressol municipal al Turonet.
                           
També des del grups del govern, la portaveu de CiU, Consol Pla, tot i manifestar-se a favor de l’acord per no posar en perill la nova escola, va lamentar que la Generalitat no compleixi els seus compromisos i això obligui a l’Ajuntament a destinar recursos del pressupost del 2009 destinats a les millores en els centres escolars de Cerdanyola.
 
El portaveu del PSC, Antonio Cárdenas, que va criticar molt durament les intervencions dels portaveus de CiU i el PP criticant a la Generalitat, assegurant que podrien qualificar-se de “cinisme”, donat que el govern autònom estava disposat a aportar els diners per a les escoles bressol de Cerdanyola els anys 2007 i 2008, i va ser l’Ajuntament qui no va portar endavant els projectes.
 
Respecte a les partides que es modifiquen del pressupost, el portaveu socialista considera que ha estat decisió de l’equip de govern que fossin les destinades a millores en els centres escolars.
 
El regidor d’Educació, Rafael Bellido, va assegurar que la modificació de crèdits no afectarà al manteniment a les escoles sinó a una partida d’inversions de 250.000 euros per obres de millora i tenen el compromís de la Generalitat de que aportarà aquests diners.
Segons Bellido, l’Ajuntament  ha esperat tot el que ha pogut abans de fer aquesta modificació de crèdit, però finalment s’ha hagut de fer per garantir que la nova escola bressol municipal pugui funcionar a la tardor. L’acord es va prendre amb el vot contrari del PSC.
 
També en els temes econòmics del Ple es podria emmarcar el punt referit a la resolució del concurs del lloc de treball d’interventor de l’Ajuntament. Després de casi dos anys des de la marxa de la interventora titular, s’ha resolt el concurs d’aquesta plaça que forma part del personal funcionari amb habilitació de caràcter estatal.
 
Altres acords importants del ple van ser l’aprovació inicial del projecte d’instal·lació d’un quiosc al Parc Cordelles i la pròrroga del contracte d’adjudicació a l’empresa Escola Bressol Bambi del servei públic de l’escola bressol municipal Monflorit, per un any. Tots dos acords es van aprovar per unanimitat.
 
Nou complex esportiu del Riu Sec
 
També a un equipament de la ciutat es referia el punt relatiu a la contractació del servei públic de gestió i explotació del nou Complex Esportiu Municipal Riu Sec de Cerdanyola incloent-hi la redacció dels projectes, la construcció i la  posterior explotació del nou CEM Riu Sec de Cerdanyola amb un pressupost total de licitació d’onze milions sis-cents mil euros dels quals l’Ajuntament aportarà un milió set-cents cinquanta mil euros corresponent a l’aportació per part de l’Ajuntament a la construcció de l’equipament.
 
El portaveu del PSC va plantejar un seguit de dubtes en relació a l’adjudicació per considerar que es deixa en mans de l’empresa adjudicatària tota la capacitat de decisió respecte el nou equipament donat que el plec de condicions no garanteix la participació dels clubs esportius de la ciutat. Cárdenas també va considerar massa elevada l’aportació de l’Ajuntament que ha quedat fixada en 350.000 euros  anuals durant els 35 anys d’explotació de l’equipament.
 
El regidor de Promoció de l’Esport, Fèlix Riba, va assegurar que l’aportació de l’Ajuntament a l’empresa adjudicatària del nou equipament esportiu ha estat molt estudiada pels serveis econòmics. Riba també va manifestar que el Club de Tenis Cerdanyola disposarà dels mateixos equipaments que té actualment més les pistes de padel. L’acord es va aprovar amb l’abstenció del PSC i el vot favorable de la resta de grups.
 
Temes importants d’urbanisme tractats al Ple van ser també els relatius a diferents expropiacions de terrenys al Turó de Guiera. En aquests casos s’ha arribat a acords amb els propietaris establint un preu just expropiatori que obligarà a l’Ajuntament a pagar més de un milió tres-cents mils euros a tres propietaris de terrenys a la zona. Tots van ser aprovats per unanimitat a l’igual  que el relacionat amb l’aprovació d’una modificació puntual del Pla General Metropolità a Bellaterra.
 
El portaveu del PP va preguntar sobre els motius que portaven a l’equip de govern a canviar els seus criteris donat que fins ara negaven totes les sol·licituds de modificació del PGM argumentant que estava en marxa la declaració d’Entitat Municipal Descentralitzada a Bellaterra.
 
La tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Marta Pujol, va reconèixer que durant un temps no s’han tramitat modificacions de Pla General pel procés de l’EMD, però que degut al retard en aquest procés s’ha decidit iniciar algunes tramitacions sol·licitades pels veïns. 
 
Eix central de la ciutat
 
El punt número 14 de l’ordre del dia es referia a l’aprovació inicial de la proposta de modificació puntual del Pla General Metropolità en l’àmbit definit pel passeig del Pont, l’av. Primavera, l’av. Catalunya i el carrer de Francesc Layret.
Es tracta d’un tràmit més per a portar endavant el projecte de planejament urbanístic per convertir el riu Sec en un eix central de la ciutat amb la construcció d’habitatges de Protecció Oficial i d’un eix comercial.  En aquest punt el portaveu del PP, Antonio González, intervenia dient que el passatge del Pont podria ser ara un carrer privilegiat de la ciutat pels seus potencials, però que la construcció del parquing va destruir qualsevol possibilitat. Ara, afegia el portaveu popular, es vol reparar aquesta actuació amb un projecte urbanístic, amb el que en el fons el seu grup està d’acord tot i que existeixen dues qüestions que haurien de millorar.
González opina que la construcció d’habitatges de planta baixa més dos pisos i de planta baixa més tres pisos afectarà als bloc d’habitatges construïts a l’avinguda de Catalunya, motiu pel qual haurien d’haver parlat amb els veïns afectats.

L’altra qüestió del projecte amb la que el PP no està d’acord és el percentatge d’habitatges de Protecció Oficial que es pensa construir a la zona. Antonio González deia que hauria de passar del 30