Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple aprova un ampli bloc de mocions amb les inversions a Cerdanyola 2000 i el...
El Ple aprova un ampli bloc de mocions amb les inversions a Cerdanyola 2000 i els mestres de La Sínia

El Ple aprova un ampli bloc de mocions amb les inversions a Cerdanyola 2000 i els mestres de La Sínia

31 de març de 2017 a les 12:50

Les mocions que es van presentar a debat al plenari de març es van aprovar, però algunes es van retirar. Entre els temes tractats hi ha les millores al barri de Cerdanyola 2000, la garantia de llocs de treball a l'escola La Sínia, el suport als inhabilitats en els judicis del 9N o la condemna dels incidents contra una carpa informativa de Societat Civil Catalana al campus. Al plenillo, va ser notícia el transport de l'escoleta, la protesta dels antiantenes o el nou PDU del Centre Direccional. La Interventora municipal vivia ahir el seu últim Ple de l'Ajuntament.

El PSC presentava dues propostes, la primera es va aprovar i la segona la van retirar els regidors socialistes. El Consistori va donar suport unànime a la reclamació de millora de l'espai públic en Cerdanyola 2000 demanant que el govern elabori els projectes de la darrera fase de la reforma integral del barri i de les places d'Andorra i Empordà amb aparcament al subsòl i dels carrers d'Irlanda i Sevilla.

ERC presentava tres mocions, però una la va convertir en declaració institucional la que reclamava el manteniment de tots els llocs de treball a l'escola municipal La Sínia. La formació republicana indicava que el gener de 2016 es va retallar un mestre a l'escola  i la nova Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament dona de baixa definitiva aquest lloc. Esquerra reclama una defensa de la qualitat de l'educació i l'ensenyament públic al centre municipal amb el manteniment de tots els llocs de treball. El punt es va aprovar, però la regidora d'Educació recordava que La Sínia té més mestres que la resta d'escoles de la ciutat i que el lloc de treball s'havia traslladat al servei d'educació. Van votar a favor ERC, PSC i C's, s'abstenia el PP i votaven en contra Compromis i CiU.

Una segona moció recordava que des del 2011 hi ha l'encàrrec de redactar un nou Reglament Orgànic Municipal  i reclamava la convocatòria de les comissions ciutadana i especial encarregades d'aquest tema. Es va aprovar per unanimitat com la tercera proposta d'Esquerra que demanava l'eradicació d'un herbicida, el glifosat,  en tasques de jardineria i prevenció d'incendis i la seva substitució per alternatives ecològiques.

C's plantejava dues mocions. La primera denunciava el rebuig d'accions violentes al campus de la UAB que consideren van en contra de la llibertat d'expressió. Ciutadans feia referència als incidents del 14 de març arran de la instal·lació d'una carpa de Societat Civil Catalana a la plaça Cívica. Es va aprovar amb el vot favorable C's, PSC i PP, l'abstenció d'ERC i CiU i el vot contrari de Compromís.

C's plantejava una segona moció similar a una proposta del PP per reclamar que l'Ajuntament adeqüi l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana -la plusvàlua- després que el Tribunal Constitucional hagi dictaminat  que només es pot liquidar quan es generen guanys reals i no virtuals. Els dos grups van retirar la proposta a l'espera d'una sentència ferma sobre el tema.

Un altre tema que afectava al personal protagonitzava la moció que presenta ICV/EUiA per instar el govern Central a eliminar la taxa de reposició d'efectius als Ajuntaments. La regidora del grup es va haver d'absentar i els altres grups van decidir ajornar el debat a la pròxima sessió plenària.

Per últim, CiU presentava una moció per expressar el rebuig polític del Consistori a les sentències judicials d'inhabilitació per a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs en relació a la seva participació en la consulta del 9N. La proposta era també per denunciar als organismes europeus la baixa qualitat democràtica del govern espanyol. Aquest punt es va aprovar amb el suport de CiU, Compromís, ERC i el regidor no adscrit i el vot en contra de PSC, C's i PP.

Plenillo

Pel que fa al temps d'audiència ciutadana, la comissió de transport de l'escola Bellaterra demanava suport als grups municipals per aconseguir que el govern de la Generalitat compleixi la resolució aprovada pel Parlament per garantir el transport escolar al centre, declarat de singularitat per la seva situació geogràfica.

L'associació de veïns del Turonet, que protagonitzava una concentració sorollosa a la porta de l'Ajuntament, reclamava el compliment dels compromisos adquirits l'any passat en una moció contrària a la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil al nucli urbà.

La membre de Podem i Stop Direccional Cecilia Collado plantejava per la seva banda si havia novetats després de l'anul·lació del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional i el regidor de Territori destacava l'objectiu d'obrir la redacció d'una nova planificació comptant amb participació ciutadana.

Comiat de la Interventora

El Ple municipal va tenir un final emotiu amb el comiat de la interventora municipal durant els dos últims mandats. Esperança Colom vivia ahir el seu últim Ple a l'Ajuntament de Cerdanyola i tots els grups lloaven la seva professionalitat, dedicació i rigor en temps difícils en què ha hagut d'abordar temes complexos com la situació del PEM Guiera o l'empresa mixta Cerdanyola Aparca. Colom destacava que han estat "anys intensos, però profitosos" i encoratjava el Consistori a superar entrebancs per fer possible el servei a la ciutadania de Cerdanyola.

 

Galeria d'imatges