Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple d'octubre debatrà la proposta de pressupost per al 2024 del govern
El Ple d'octubre debatrà la proposta de pressupost per al 2024 del govern

El Ple d'octubre debatrà la proposta de pressupost per al 2024 del govern

26 d'octubre de 2023 a les 11:40

El Ple ordinari del mes d’octubre debatrà aquesta tarda la proposta de pressupost de 72.375.771 euros per al proper 2024, el que suposa un augment de l’11’65% en relació al del 2022. Al Ple també es tractarà novament el valor de reversió del PEM Guiera amb la desestimació de tres recursos i l’aprovació d’un nou paquet de reconeixements d’obligacions.

Audios

26-10-2023 Entrevista Carlos Cordón

Avui dijous 26 d’octubre és presenta al Ple la proposta de pressupost del 2024, que és de 72.375.771 euros, amb un augment de l’11’65% en relació al del 2022 i que es va prorrogar en aquest 2023. Pel que fa als ingressos, les partides més importants seran les d’impostos directes -31’6 milions- i transferències corrents -25’9 milions- i, en les de despeses, les de subministraments, béns corrents i serveis -33’3 milions- i personal -26’7 milions-.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que “es tracta d’un pressupost de continuïtat respecte a l’anterior mandat, marcat per la inflació, la pujada dels subministraments d’electricitat, gas i aigua dels equipaments municipals, que s’han duplicat, i la regularització de contractes”. Un pressupost que “vol contribuir a l’estabilitat de la ciutat i que augmenta les partides destinades a l’àrea social, espai públic i activitat econòmica”.

Cordón destaca les partides de despeses que conté el pressupost “com 4’3 milions d’euros en partides socials per no deixar a ningú enrere”; 14 milions per a la millora de l’espai públic, la recollida de residus i la neteja viària, que “sempre ha estat una prioritat del govern”; i “els 1’6 milions per potenciar l’activitat econòmica i fomentar l’ocupació per ajudar a convertir Cerdanyola en una ciutat atractiva per a les empreses”. 

Pel que fa a les inversions, la proposta del govern municipal planteja unes inversions de 17.228.301 euros, amb la finalització de projectes ja en marxa com la Torre Vermella, Ca n’Altimira o l’asfaltat de carrers i projectes nous com la reurbanització de l’avinguda de la Primavera, accessos a La Farigola, actuacions a Montflorit i Turonet o un nou pavelló.

Un tema que tornarà a venir al Ple és el del valor de reversió del PEM Guiera, en aquesta ocasió amb la desestimació dels recursos de reposició presentats per la Federació Catalana d’Handbol,  Caixa Bank i  l’Institut Català de Finances contra un acord de Ple de 2021 en el que s’aprovava el valor de reversió dels béns adscrits a la concessió. 

Al ple aniran 14 reconeixements d’obligacions i en l’apartat de mocions n’hi ha dues sobre el conflicte armat entre Israel i Palestina; una d’ECP i ERC per l'aplicació immediata de la regulació dels preus dels lloguers contemplada a la llei estatal d'habitatge 12/2023; dos de VOX sol·licitant la retirada d’un arbre caigut a l’avinguda de Flor de Maig i parades de bus a la comissària de la Policia Nacional i al Baricentre; i quatre del PP amb temes tant diversos com posicionar-se contra la tramitació d’una llei d’amnistia, per a la millora de les voreres del barri de Montflorit i de la climatització de l’Escola Bressol de Montflorit, per a la creació d’una brigada de manteniment dels centres escolars i per posar el nom d’Ignacio Echevarría al skatepark.

El Ple del mes d’octubre començarà a les 19.30 hores i es podrà seguir en directe per canal de YouTubes de l’Ajuntament i xarxes municipals. Com a petició de les persones interessades s'han retirat els tres torns d'Audiència Ciutadana previstos per aquest Ple, aquest mes no hi haurà Audiència Ciutadana.