Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple de juliol va abordar temes econòmics habituals com els reconeixements d’o...
El Ple de juliol va abordar temes econòmics habituals com els reconeixements d’obligacions i les modificacions de pressupost

El Ple de juliol va abordar temes econòmics habituals com els reconeixements d’obligacions i les modificacions de pressupost

21 de juliol de 2023 a les 7:57

El Ple va abordar diversos punts de caire econòmic, ja fos el donar compte de l’execució pressupostària del primer trimestre de 2023, el ja habitual paquet de reconeixements d’obligacions, modificacions de pressupost o el retorn al Ple del valor de reversió del PEM Guiera.

El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, parlava de l’execució pressupostària del primer trimestre de 2023 i deia que l’execució del pressupost d’ingressos ha estat del 23%, el del pressupost de despeses ha estat del 18,45%, el període mitjà de pagament consolidat està en 22 dies i l’informe d’estabilitat ha estat favorable.

El portaveu d’En Comú Podem, Pedro Arco, es queixava de la falta d’informació sobre projectes d’inversió amb finançament afectat i alertava de “les previsions d’intervenció que parlen de la possibilitat d’arribar a final d’any amb 16 milions de romanent, el que seria escandalós”.

ERC va demanar un acurat estudi dels contractes menors dels darrers anys per evitar una concatenació dels mateixos. Al ja habitual debat sobre els reconeixements d’obligacions, 24 al Ple de juliol, des del govern es deia que tots els expedients excepte dos es troben en diferents fases del procés contractació i que s’ha passat dels 5,7 milions en reconeixements d’obligacions del 2019 als 1,8 milions al 2022. ERC recordava que era el mateix govern qui havia fixat un límit temporal per a la pràctica eliminació dels reconeixements d’obligacions que no havien complert i En Comú Podem afirmava que la millor manera de solucionar-ho és disposar de més personal i recursos.

El Ple va aprovar cinc modificacions de pressupost per un valor de gairebé 9 milions d’euros i el regidor d’ERC, Albert  Turon, avisava que “ja s’ha esgotat el romanent de tresoreria i ara tocarà anar al crèdit financer i les baixes d’altres partides, utilitzant recursos extraordinaris per a despesa corrent, quan haurien de ser per a inversions o despeses extraordinàries”.

També es va aprovar la ratificació de la resolució d’alcaldia per personar-se en contenciosos relacionats amb el PEM Guiera interposats per Caixabank, Institut Català de Finances i Federació Catalana d’Handbol, que impugnen el valor de reversió d’1.111.827 euros aprovat pel Ple de data de 22 de juliol de 2021, en una situació que molts grups consideren que ja s’hauria d’haver solucionat al 2018 quan es va tenir l’oportunitat de fer-ho.