Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple debatrà el projecte de Ca n’Ortadó com a equipament del Museu d’Història...
El Ple debatrà el projecte de Ca n’Ortadó com a equipament del Museu d’Història de Cerdanyola

El Ple debatrà el projecte de Ca n’Ortadó com a equipament del Museu d’Història de Cerdanyola

30 de maig de 2024 a les 11:19

El Ple ordinari de maig debatrà l’aprovació inicial del projecte de rehabilitació i adequació interior de Ca n’Ortadó com a equipament del Museu d’Història de Cerdanyola. També es sotmetrà a votació una modificació de pressupost per valor de 2 milions i un paquet de reconeixements d’obligacions majoritàriament vinculats al Servei Municipal d’Esports.

Audios

30-05-2024 Entrevista Carlos Cordón

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que el projecte de rehabilitació de Ca n’Ortadó com a equipament del Museu d’Història formava part del programa electoral del PSC. Un projecte que forma part de les polítiques de recuperació i posada al dia del patrimoni per posar-lo a l’abast de la ciutadania. El Museu d’Història de la Ciutat a ca n’Ortadó “ens parlarà del període històric que va de l’època fabril a la Ciutat del Coneixement, mostrant un passat industrial imprescindible per entendre el nostre present i mostrar un llegat que forma part de la nostra identitat”.

Un altre punt del Ple és l’aprovació inicial d’una modificació de Pressupost per valor de 2 milions 159 mil euros. Cordón explica que “es tracta de 2 milions del romanent de tresoreria que es destinen, gairebé a parts iguals, a la despesa corrent de diversos serveis i a inversions per a actuacions a ca n’Ortadó, escoles bressol, les naus de Mafinsa o la comissaria de la Policia Local”.

També hi haurà un paquet de reconeixements d’obligacions majoritàriament vinculats al Servei Municipal d’Esports per serveis prestats al CEM Can Xarau i el PEM Guiera i algunes modificacions de les ordenances fiscals reguladora de la taxa per expedició de documents administratius; reguladora de la taxa per llicències o per la comprovació d’activitats comunicades en matèria d’urbanisme i reguladora de la taxa per la celebració de casaments civils.

En l’apartat de mocions, ERC insta al govern municipal a elaborar el Pla de Desplaçaments d’Empresa (PDE) de l’Ajuntament i a estudiar la creació d’una línia d’ajut per a les empreses amb seu a Cerdanyola del Vallès, als efectes de donar suport a la redacció del seu propi PDE.

Guanyem i En Comú Podem presenten una moció exigint un alto el foc immediat a Gaza, imposat i garantit per l'ONU, i insta al govern municipal a que s’adhereixi a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel. Finalment, VOX presenta una moció contra la venda ambulant il·legal.

El Ple ordinari de maig es celebra a partir de les 19.30 hores i es podrà seguir en directe al canal de YouTube de l’Ajuntament i a les xarxes socials municipals. A les 19 hores es celebrarà l’Audiència Ciutadana.