Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple encarrega les gestions per posar en marxa el model de gestió directa de l...
El Ple encarrega les gestions per posar en marxa el model de gestió directa de les escoles bressol municipals EBM Cordelles

El Ple encarrega les gestions per posar en marxa el model de gestió directa de les escoles bressol municipals

21 de juliol de 2023 a les 11:01

El Ple va aprovar amb el vot a favor del PSC, el vot en contra de PP i Junts per Cerdanyola, i l’abstenció de la resta de grups, encarregar les gestions per posar en marxa el model de gestió directa de les escoles bressol municipals per a l’any 2024.

El Ple donava llum verda a l’aprovació de l’encàrrec al servei d’educació perquè faci les gestions oportunes per tal que l’Ajuntament aprovi un encàrrec de gestió a la societat municipal Cerdanyola Promocions municipals de manera que a partir de l’1 de setembre de 2024 pugui iniciar-se la modificació de l’establiment del servei públic d’escola bressol municipal. Un enunciat que la majoria de grups van qualificar de galimaties i que, simplificant, hauria de suposar la posada en marxa del model de gestió directa de les escoles bressol municipals al setembre de 2024, un any més tard del que es va acordar al Ple de setembre de 2022. 

La regidora d’Educació, Pilar Adell, explicava que “el retard es deu a les dificultats que han sorgit en la tramitació i documentació del procés de canvi de model, al que s’hauria d’afegir la possibilitat de poder sumar una quarta escola bressol municipal”. 

Junts per Cerdanyola mantenia la seva oposició al canvi de gestió i el seu portaveu, Joan Sánchez Braut, trobava a faltar explicacions documentals del procés i criticava que “es desmantelli un servei de concessió que funcionava molt bé a canvi de més càrrega administrativa, més recursos hipotecats i ofec a les privades”.

Guanyem s’abstenia davant el que veuen com l’oficialització de la demora de la gestió directa de les escoles bressol, posant en dubte que el PSC es cregui realment el model de gestió aprovat, i ERC ho feia perquè consideren que s’estava votant el que ja havia aprovat al 2022 i que deixa ben clar que no s’ha fet res del que s’havia d’haver fet.