Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple extraordinari aprova un paquet de 31 punts de reconeixements d’obligacion...
El Ple extraordinari aprova un paquet de 31 punts de reconeixements d’obligacions per pagar a proveïdors Javier Sánchez, regidor Finances

El Ple extraordinari aprova un paquet de 31 punts de reconeixements d’obligacions per pagar a proveïdors

30 de desembre de 2022 a les 8:50

El Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola, en sessió extraordinària, ha aprovat un paquet de 31 punts del reconeixements d’obligacions que no es van poder votar al Ple ordinari de desembre al rebutjar l’oposició la via d’urgència per no haver disposat dels temps suficient per estudiar els expedients.

Audios

30-12-2022 Helena Solà (ERC)

30-12-2022 Javier Sánchez (PSC)

Els reconeixements d’obligacions dictaminats han estat aprovats amb els vots a favor del PSC i l’abstenció de Ciutadans, Guanyem, En Comú Podem, Junts per Cerdanyola i PP. Guanyem ha votat en contra del punt 27 per un pagament a la SGAE. Per la seva part, ERC s’ha absentat de la votació i han anunciat que han presentat un recurs contra la convocatòria del plenari perquè no s’ha informat prèviament dels punts en comissió informativa, tal com s’hauria de fer al convocar el Ple de forma extraordinària i no urgent. L’alcalde, Carlos Cordón, ha recordat que la informació sobre els punts presentats ha estat a disposició dels grups municipals durant 10 dies, sense rebre cap pregunta, i que fa una setmana es va informar de la convocatòria del Ple i que no hi hauria comissions informatives prèvies tal com ho permet la normativa.

La portaveu d’ERC, Helena Solà, mostrava la seva sorpresa “per diferents reconeixements d’obligacions dels que es té coneixement des de fa gairebé dos anys sense que s’hagin portat abans en un Ple ordinari i tampoc s’ha explicat perquè en alguns casos no s’ha fet contracte conforme a dret i s’ha procedit a fer encàrrecs verbals”.

El regidor de Finances, Javier Sánchez, ha dit que tots els grups han disposat de la informació dels expedients des de fa 10 dies i que “la informació sobre les factures del 2021 està en les noves bases d’execució, que entraven en vigor al 2022 amb uns canvis de tramitació que han marcat els tempos que han dut a la convocatòria del Ple extraordinari d’avui”.

El debat ha acabat amb mútues acusacions de deslleialtat entre govern i ERC i amb les dues regidores i un regidor d’ERC presents al Ple marxant de la sala. L’alcalde, Carlos Cordón, ha tancat la sessió amb un agraïment als treballadors i treballadores de la casa per la feina feta que ha permès el pagament a proveïdors.