Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple renova l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible
El Ple renova l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible Carril bici Francesc Layret

El Ple renova l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible

21 de desembre de 2022 a les 8:43

El Ple va aprovar per unanimitat adherir l’Ajuntament als objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i adoptar el compromís de reduir els gasos d’efecte hivernacle en el seu territori en més del 55 per cent per a l’any 2030, en el marc del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible.

Audios

21-12-2022 Albert Turon

El Pacte adopta el compromís d’elaborar un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia en un termini màxim de dos anys i elaborar un informe de seguiment cada dos anys que avaluï i verifiqui els objectius. Des del govern es recordava que ara es renova el Pacte al que l’Ajuntament es va adherir el 2008 i dins el qual s’emmarquen diverses actuacions com la substitució de lluminàries led, equips climatització equipaments i pacificació carrers.

Tots els grups van donar-hi suport, però des d’ERC, Albert Turon, creu que “durant aquest mandat no s’ha avançat res i anem tard i malament”, preguntant-se, per exemple, “si es disposa d’una cosa tan bàsica com saber quantes emissions de CO2 té Cerdanyola per fer la comparativa amb el 2008”.

El Ple de desembre ha estat l’últim de la regidora d’En Comú Podem, Pilar Adell, que ha presentat la seva renúncia per motius personals, agraint a tothom l’experiència viscuda i els afectes trobats, recollint paraules d’admiració i estima dels regidors i regidores, alguns dels quals la van tenir com professora a l’Institut Forat del Vent.