Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El PP afirma que si l'Ajuntament fos una empresa faria suspensió de pagaments
El PP afirma que si l'Ajuntament fos una empresa faria suspensió de pagaments

El PP afirma que si l'Ajuntament fos una empresa faria suspensió de pagaments

18 de setembre de 2002 a les 0:00

Els responsables del Partit Popular (PP) de Cerdanyola asseguren que la situació econòmica de l’Ajuntament de la ciutat seria de suspensió de pagaments si es tractés d'una empresa normal i que això és el que porta a la necessitat de fer un Pla de Sanejament com el que divendres es presenta a l'aprovació del Ple Municipal.
Antonio González, portaveu municipal del PP, afirma que el romanent de tresoreria municipal és negatiu per un valor de 554 milions de pessetes, el que significa que l’Ajuntament genera més despesa que ingressos, i que cada any s’han de pagar 749 milions de pessetes per abonar els interessos i l’amortització del deute. El PP afirma que el deute municipal supera actualment els 4.300 milions de pessetes i que ja s’ha incrementat en més de 50 milions des de finals de l’any passat.
Els regidors populars destaquen que la memòria que acompanya el Pla de Sanejament proposat inclou un informe del Servei d’Informació Econòmic Municipal (SIEM) que diu que l’Ajuntament de Cerdanyola té més despesa, paga més personal, inverteix menys i té una despesa finançera més alta que la mitja dels municipis d’entre 20.000 i 100.000 habitants. González remarca que, segons l’informe del SIEM, l’Ajuntament de Cerdanyola hauria d’invertir 400 milions de pessetes més cada any per assolir la mitjana de les ciutats de les característiques de Cerdanyola -més de 7.000 pessetes per habitant- i que a més és un dels municipis que menys eficàcia de recaptació té.
Des del PP destaquen que aquesta situació econòmica obliga a optar pel Pla de Sanejament perquè les altres possibilitats són impossibles d’aplicar. Les alternatives serien augmentar ingressos amb més pressió fiscal i al mateix temps reduir la despesa, inflar el pressupost amb el romanent de tresoreria negatiu d’aquest any -fet que destaquen ja s'ha produït aquest any- o incrementar l’endeutament.