Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

El PP aposta per una línia catalanista liderada per Piqué

El PP aposta per una línia catalanista liderada per Piqué

21 d'octubre de 2002 a les 0:00

El Congrés del Partit Popular de Catalunya (PPC) celebrat aquest cap de setmana amb la participació de 8 compromissaris de l'agrupació de Cerdanyola, ha escollit com president l'actual ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué, amb el 93 percent dels vots. El congrés, que el tancava ahir el President del Govern, José María Aznar, suposa l'inici d'una nova etapa de la formació popular a Catalunya.

Mònica Álvarez, responsable de les Noves Generacions del PP (NN GG del PP) a Cerdanyola i una de les compromissàries de l'agrupació local al congrés del PPC, destaca que el fòrum ha servit especialment per fixar pels pròxims tres anys una línia política que defineix el PP com un partit de centre, de progrés i catalanista.

Segons Álvarez, l'aposta pel catalanisme, que defineix com sentir-se català sense renunciar a sentir-se també espanyol, es diferencia del nacionalisme d'altres forces polítiques que es basa en l'exclusió d'una de les dues identitats.

La responsable de NN GG del PP a Cerdanyola manifesta que ara l'objectiu principal de la formació és adquirir un màxim protagonisme a la vida política catalana en base a un programa propi, un espai polític ben diferenciat i sense renunciar a responsabilitats de govern si s'escau. Álvarez desmenteix les informacions que parlen de què el PP ha de lluitar per restar vots a Convergència i Unió (CiU) en l'etapa posterior al govern de Jordi Pujol.

Mònica Álvarez destaca una resolució del congrés d'aquest cap de setmana en què es busca promoure un protagonisme més gran dels Consells Comarcals amb el desenvolupament de polítiques conjuntes entre les diferents comarques catalanes donant més relleu a una institució que considera infrautilitzada.

Tot i que Álvarez reconeix que cal obrir ara un debat sobre les conclusions del congrés en el si de les agrupacions locals, la compromissària local destaca que a Cerdanyola no hi ha fixat encara cap calendari per parlar de l'elaboració de les llistes electorals ja que abans cal definir amb detall el programa polític que es presentarà.