Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PP considera que encara queda molt per poder tancar la carpeta del Bosc Tanca...
El PP considera que encara queda molt per poder tancar la carpeta del Bosc Tancat

El PP considera que encara queda molt per poder tancar la carpeta del Bosc Tancat

6 de març de 2024 a les 11:15

El Partit Popular creu que amb els dos punts sobre el Bosc Tancat que es van tractar al Ple del passat dijous, -la nova cessió del contracte de gestió i el compliment d’una sentència favorable a un anterior concessionari-, no s’està posant el punt i final a aquest expedient, sinó que “va per llarg”.

Audios

06-03-2024 Entrevista Anabel Plans (PP)

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, Anabel Plans, considera que l’equip de govern continua cometent errors amb el Bosc Tancat i recorda que el seu grup ja va advertir al seu dia que l’empresa concessionària anterior tenia un important deute amb la Seguretat Social. A més, el PP també denuncia una manca d’aportació de documentació per part de l’empresa que torna a deixar palesa una mala gestió del servei.  Segons Plans, tothom vol un Bosc Tancat obert, però amb garanties d’una bona gestió.

Sobre la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona estimant el recurs interposat per un anterior adjudicatari, Sport Natura Rural, contra acords plenaris dels anys 2013 i 2018 i que va generar un intens debat al Ple, Anabel Plans manifesta que les sentències no es valoren i que estan per complir-se.

El problema de l'habitatge

Un altre tema judicial debatut al Ple va ser la personació de l’Ajuntament en el recurs interposat per diverses entitats del sector immobiliari i la propietat urbana contra la declaració com a zona de mercat residencial tensionat de Cerdanyola. El PP pensa que aquesta declaració no soluciona el problema de la manca d’habitatge assequible perquè hi ha molts factors que influeixen en el preu. A més, recalca que són els governs els que han de trobar la solució al problema i no posar la responsabilitat als propietaris privats.

European Forum for Urban Security

El Ple va acordar l’adhesió a l’European Forum for Urban Security i Plans ho valora molt positivament. Segons indica, estar en aquesta xarxa servirà perquè Cerdanyola pugui saber com afrontar situacions complicades, tot destacant que s’ha de dotar de més mitjans a la Policia Local.  També remarca que tot el que sigui per la prevenció i seguretat urbanes és per celebrar.

Les mocions

Sobre les diverses mocions aprovades al Ple, el PP va votar en contra de la de participació activa de l’Ajuntament en la gestió de l’acollida de persones nouvingudes. Segons Plans el tema de la immigració ha de ser regulat a nivell estatal i no parlar des dels municipis, tot destacant que les persones nouvingudes han de tenir tots els drets, però també obligacions i que des del seu partit mai s’ha associat immigració i delinqüència. El PP sí que va votar a favor de la moció sobre considerar refugi climàtic les piscines públiques del Turonet, Montflorit i Bosc Tancat, instant al govern a implementar abans de l’obertura de les piscines de tots els sistemes d’estalvi disponibles per minimitzar el consum d’aigua.El PP considera que encara quedar