Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PP creu que l’aposta per la gestió directa de les escoles bressol està condem...
El PP creu que l’aposta per la gestió directa de les escoles bressol està condemnada al fracàs Anabel Plans, portaveu Grup Municipal PP

El PP creu que l’aposta per la gestió directa de les escoles bressol està condemnada al fracàs

26 de juliol de 2023 a les 11:34

El PP és contrari a passar a un model de gestió directa a través de l’empresa municipal de les escoles bressol municipals i a més consideren que amb la falta de planificació i coordinació amb la que es posarà en marxa, l’aposta sembla condemnada al fracàs.

Audios

26-07-2023 Entrevista Anabel Plans (PP)

La portaveu del Grup Municipal del PP, Anabel Plans, creu que el canvi de model en la gestió de les escoles bressol municipals “ha arribat al Ple sense informació i amb evidents mostres de falta de planificació, amb un govern que no s’acaba de creure un projecte que a més neix sense finançament”.

El PP també sempre s’ha mostrat contrari al servei d’estacionament de la Zona Taronja, per considerar que “no aporta millores substancials al model anterior de Zona Blava amb l’agreujant de que si abans el servei el pagava qui l’usava, ara el paga tota la ciutat, sense saber el cost que això li suposa a l’Ajuntament més enllà dels 350.000 euros que deixarà d’ingressar l’empresa municipal”. 

El Ple aprovava, amb els únics vots favorables del govern, la pròrroga forçosa del contracte de gestió de les instal·lacions semafòriques de la ciutat. Plans recorda que “l’expedient arribava amb un informe tremendament desfavorable de secretaria en un procés que torna a posar en evidència l’escandalosa falta de previsió dels darrers governs de la ciutat, que han passat per alt els terminis de vigència del contracte, que finalitzava l’any passat”. Una mala gestió que “comportarà pagar més del que tocava, ja que durant els 13 anys de contracte s’han pagat 126.000 euros, i ara, per dos anys, es pagaran 135.000 euros, i amb uns semàfors envellits i en males condicions”.

Plans veu com un nou exemple de mala gestió que al 2023 toqui personar-se en diversos contenciosos relacionats amb el PEM Guiera interposats per Caixabank, Institut Català de Finances i Federació Catalana d’Handbol, que impugnen el valor de reversió d’1.111.827 euros aprovat pel Ple, “donant continuïtat a un procés fragós que torna a costar diners a la ciutat”. 

Un altre tema que s’allarga en el temps és la recerca d’una empresa que gestioni òptimament la ZEM Bosc Tancat. Al darrer Ple s’aprovava la cessió del contracte de gestió, que passarà d’una empresa a una altra, “quan fa un any es va adjudicar la gestió a una empresa amb deutes amb la Seguretat Social, una decisió totalment injustificable que ja va denunciar el PP”.

El PP no va donar suport a les cinc modificacions de pressupost per gairebé 9 milions d’euros que presentava el govern perquè es tractava de les mateixes partides que va rebutjar el Ple al passat mandat per no haver estat negociades, “cosa que ara, amb la majoria absoluta, ja no tenen necessitat der fer i poden tirar endavant a plaer malgrat manifestar una predisposició al diàleg i la negociació que no veiem per enlloc”.

Anabel Plans valora molt positivament els resultats obtinguts pel PP a Cerdanyola a les passades Eleccions Generals, arribant al 4.330 vots, un 14,25%, el que “valida l’actual línia de treball, amb molta feina a peu de carrer per consolidar a l’alça el projecte”.