Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PP espera un canvi “molt considerable” del nou contracte de jardineria davant...
El PP espera un canvi “molt considerable” del nou contracte de jardineria davant la deixadesa de la ciutat

El PP espera un canvi “molt considerable” del nou contracte de jardineria davant la deixadesa de la ciutat

2 de gener de 2023 a les 8:42

El Partit Popular (PP) espera que l’aprovació del nou contracte de manteniment de l’arbrat, jardins i espais verds municipals suposi una millora “molt considerable” ja que la ciutat està “molt deixada per no dir bruta”, en paraules de la seva regidora Anabel Plans.

Audios

02-01-2023 Entrevista Anabel Plans (PP).mp3

La portaveu popular creu que l’augment econòmic del contracte aprovat en el Ple municipal de desembre ha de servir per millorar la ciutat i critica que s’hagi trigat en fer aquesta millora, especialment si el govern considera que és prioritària com indiquen.

Sobre l’adhesió als objectius de la Unió Europea de reduir els gasos d’efecte hivernacle en el marc del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible, Plans creu que ni Cerdanyola ni la Unió Europea són els principals responsables d’aquesta situació perquè els principals emissors de C02 són Xina i la Índia i l’Ajuntament ha de preocupar-se especialment pels temes que són de la seva competència com la seguretat o el mal estat de la via pública.

Reconeixements d'obligacions

En relació a altres temes protagonistes dels plens municipals, la regidora del PP considera que la presència de tants pagaments a proveïdors municipals amb la figura dels reconeixements d’obligacions (REO) es deuen a la falta de previsió del govern, al temps que critiquen la falta de temps per estudiar el llistat de 31 d’aquests pagaments amb REOS en la sessió plenària ordinària de desembre, aprovació que finalment va obligar a celebrar un Ple extraordinari el passat 30 de desembre.

Anabel Plans considera “dantesca” la celebració d’aquesta sessió extraordinària que creu provocada pel “costum de l’equip de govern per deixar-ho tot a última hora” perquè, indica, “els agrada deixar les factures en un calaix, cosa que ningú fa a casa seva”. La regidora popular afegeix també que els proveïdors tenen dret a cobrar per la feina realitzada, però lamenta el que considera falta de previsió municipal i el fet que “si votes en contra per fer un vot de càstig al govern sembles el dolent de la pel·lícula”.

Llengua i policia a les mocions

En relació a les mocions, Plans va votar en contra del text per impulsar l’ús del català a Cerdanyola, moció que es va aprovar i que vehiculava una proposta de Plataforma per la Llengua, entitat que la regidora popular considera que té objectius polítics. Anabel Plans indica que el seu vot va ser negatiu perquè “es genera un conflicte al no respectar la decisió de la ciutadania” d’utilitzar la llengua que vulgui. El PP creu que “no es pot permetre que es converteixi una eina de comunicació en un arma política” per part dels que volen una imposició perquè “els molesta la llibertat”.

No només votava a favor de la moció que demanava millorar les condicions laborals de la Policia Local de Cerdanyola, sinó que el PP era un dels grups que presentava el text. Plans creu que la Policia Local de la ciutat requereix de millores en instal·lacions, amb una nova comissaria; en personal, amb un augment de plantilla amb un mínim de 84 agents fixes i no interins; i en formació, per millorar la seva competitivitat. La regidora popular, a més, remarca la importància que es compleixin els acords pactat amb els seus representants

Pel que fa a l’anunci de la pròrroga del pressupost de l’Ajuntament, la regidora del PP creu que l’equip de govern no ha sabut assolir el consens per elaborar uns nous comptes municipals, que considera necessaris per adaptar-se als canvis que tindrà aquest 2023.

Plans ha lloat la tasca de la regidora d’En Comú Podem Pilar Adell, que renunciava per motius personals al seu càrrec en l’última sessió del Ple municipal, perquè considera que és una persona molt treballadora que sempre “ha aportat moltíssim” al consistori.

Per a Anabel Plans, aquest 2022 ha estat un any complicat perquè “les seqüeles de la pandèmia” encara es noten i l’augment de preus ha marcat l’any i creu que els reptes per al 2023 han de ser portar al plenari les inquietuds de la ciutadania, raó per la qual espera ser una bona portaveu de les necessitats de la ciutadania de Cerdanyola.