Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El preu del lloguer es limitarà a partir d'aquest febrer
El preu del lloguer es limitarà a partir d'aquest febrer

El preu del lloguer es limitarà a partir d'aquest febrer

12 de gener de 2024 a les 8:47

Cerdanyola és un dels 140 municipis de Catalunya en què es limitarà el preu dels lloguers a partir del mes de febrer. La Generalitat ha anunciat l’acord assolit amb el Govern Central sobre la declaració d’aquests 140 municipis com a zones de mercat residencial tensionat.

En aquests municipis, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte. I, a més, quan es tracti d’un gran tenidor —propietari d’almenys cinc pisos urbans—, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu de lloguer.

 

Segons indiquen des de la Generalitat, l’acord permetrà generar “un nou sistema d’índex de referència, que no serà homogeni per a tot l’Estat, que combinarà el que ja havia elaborat Catalunya i el que està treballant el Ministeri”.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha qualificat l’acord com “una gran notícia per a la ciutadania de Catalunya” que suposa desbloquejar “la situació de paràlisi, en la qual l’Estat s’havia immers des de fa set mesos, per garantir el dret a l’habitatge”.

La mesura afecta al 80,6% de la població de Catalunya ja que en els 140 municipis declarats com a àrees tensionades resideixen 6,2 milions de persones.