El programa Cerdanyola Educa proposa 200 activitats per a aquest curs 2013-14
9 de setembre de 2013 a les 9:09Aquest matí s'ha presentat el programa d'activitats en el transcurs de la inauguració del curs escolar que també ha comptat amb la xerrada "Aplicacions creatives 2.0: la balada del professor feliç".
Amb noves il·lusions i nous reptes de futur s’ha donat el tret de sortida avui al curs escolar 2013-1014 en un acte d’inauguració que s’ha fet a la seu del Servei Educatiu de Cerdanyola.
Durant l’acte també s’ha presentat el programa Cerdanyola Educa, una proposta d'activitats i recursos de suport a la tasca dels centres educatius de Cerdanyola i a la comunitat educativa.
Per finalitzar, s’ha ofert la conferència Aplicacions creatives 2.0: la balada del professor feliç, a càrrec de Ricard García, membre de l’Àrea de Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament.
El programa Cerdanyola Educa presenta per a aquest curs més de 200 activitats dissenyades a partir de les propostes sorgides principalment dels diferents serveis de l’Ajuntament de Cerdanyola. Està dividit en 15 grans blocs temàtics, cadascun dels blocs proposa diferents activitats adreçades a infants i joves des de 0 fins a 18 anys i a la comunitat educativa.
La regidora d’Educació, Maria Reina, destaca la importància del programa al que defineix com a “un projecte transversal que ajuda als centres a treballar i aprofundir en el seu projecte educatiu”.
Entre les novetats del programa destaca la incorporació d’un nou bloc sota el títol La ciutat som tots, adreçat a educació infantil, primària i secundària. També s’incrementen les activitats de l’Escola Municipal de Música Aulos amb el programa Aulos ciutat i dels Serveis Educatius CRP amb el prèstec de maletes pedagògiques.
A més, s’ha inclòs al programa un taller de joieria que es farà al MAC Can Domènech adreçat a cicle inicial i cicle superior. La regidora d’Educació també remarca la novetat de les activitats d’un bloc de medi ambient i ciència i tecnologia, a càrrec d’Endesa.
Maria Reina defensa l’esforç de l’Ajuntament a nivell econòmic per mantenir la qualitat de l’ensenyament a la ciutat, així com en l’elaboració del programa i desitja que permeti als infants i joves aprofitar els recursos que la ciutat proporciona amb l’objectiu d’enriquir-se com a ciutadans i ciutadanes i créixer com a persones.
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, indica que a l’inici de curs es presenten nous reptes i noves il·lusions i aquest any es presenta “amb el català com a llengua vehicular i de cohesió social i amb el bagatge de cada centre”. Baulenas assegura que “tots treballem per un objectiu comú: aconseguir l’èxit educatiu dels nens i nenes i dels joves”. Un objectiu, segons destaca”compartit per tota la societat, exigit pels pares, assumit per les administracions i interioritzat per tots els docents”.
Baulenas manifesta que un inici de curs porta una energia renovada que capitalitzaran per aconseguir l’objectiu inicial.
El futur de la ciutat
Per la seva banda, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, es mostra orgullosa de l’escola pública de qualitat de Cerdanyola perquè, segons comenta, “tenim una escola amb uns grans professionals per la seva vocació de servei, comptem amb uns centres escolars arreu del territori que ajuden a defensar el principi de proximitat i amb una comunitat que vol una educació en valors per transmetre als petits i joves que són el futur de la ciutat”.
Per a Carmona la inauguració d’un curs escolar és la represa d’una tasca, d’unes relacions, de les amistats, dels estudis i és la represa d’una missió: preparar ciutadans i ciutadanes que seran els responsables del nostre futur preparant-los des de la igualtat i per a la igualtat.
Carmona indica que des de les institucions tenen l’obligació de posar també “la il·lusió i els recursos per continuar sent la ciutat educadora de sempre” perquè, segons assenyala “és la nostra garantia de futur”.
L’acte ha acabat amb la xerrada titulada Aplicacions creatives 2.0: la balada del professor feliç, a càrrec de Ricard García, membre de l’Àrea de Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament. La sessió tenia l’objectiu de descobrir les possibilitats creatives que aporten les aplicacions 2.0.