Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El projecte educatiu de ciutat i el consell d'infants, reptes del nou curs escol...
El projecte educatiu de ciutat i el consell d'infants, reptes del nou curs escolar

El projecte educatiu de ciutat i el consell d'infants, reptes del nou curs escolar

9 de setembre de 2014 a les 15:09

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, el director de Serveis Territorials del departament d’Educació del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, la regidora d’Educació, Maria Reina, i la directora del Centre de Recursos de Cerdanyola, Lorena Ortí, inauguraven divendres el nou curs escolar amb la presència dels mestres cerdanyolencs.

Tret de sortida al nou curs escolar 2014-2015 amb dos reptes importants a assolir: el projecte educatiu de ciutat i la posada en marxa del consell d’infants.La defensa de l’escola pública i del sistema d’immersió lingüística va estar present en tots els discursos en un acte en el que també es van presentar algunes de les novetats més destacades per al proper curs, com el projecte educatiu de ciutat o les noves activitats del programa Cerdanyola Educa i del Pla de Zona per a professors, i es va fer un homenatge al director recentment jubilat de l’Escola Bellaterra, Jaume Cela.

La regidora d’Educació, Maria Reina, començava el seu parlament amb un emotiu record per a les dues mestres de l’Escola Municipal La Sínia que van morir l’any passat, Carme Barrera i Carme Serrano. També aprofitava l’ocasió per defensar una escola pública de qualitat que disposi dels recursos necessaris i, en aquest sentit, assenyala l’esforç de l’Ajuntament de Cerdanyola en el manteniment de centres escolars i l’aposta per sustentar les escoles bressol i l’escola municipal de música.

Reina, d’altra banda, destacava dos grans projectes del proper curs: el projecte educatiu de ciutat i el consell d’infants. La regidora convidava a mestres i directors a participar-hi i sumar sinèrgies en aquestes dues iniciatives, com a una bona forma de “tenir una societat més cohesionada i amb empenta”.

Pel que fa al programa Cerdanyola Educa adreçat a les escoles de la ciutat, enguany es presenta amb la incorporació de més d’una cinquantena d’activitats noves. La regidora destaca els espais familiars, l’ampliació del programa Aulos Ciutat i de les maletes pedagògiques a Serveis Educatius i noves propostes relacionades amb el medi ambient i amb l’educació intergeneracional. Maria Reina afirma que aquest programa ajuda a potenciar la qualitat de l’educació així com els recursos municipals.

Cerdanyola redueix el nombre d'alumnes

Mentre que la tendència general a Catalunya ha estat la de l’increment d’alumnat, el director de Serveis Territorials del departament d’Educació de la Generalitat al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, destacava que la situació a Cerdanyola és diferent. En concret, es registra una tendència inversa i és que el número d’alumnes va a la baixa.

Aquest nou curs escolar l’afrontem, segons Baulenes, amb la presència de diversos elements desestabilitzadors com la nova llei d’educació, LOMCE, i la política lingüística del govern central. Per al director de Serveis Territorials, a Catalunya podem estar tranquils, primer perquè tenim la LEC i segon perquè el model català ha funcionat i funciona.

També l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, defensa la política d’immersió lingüística a l’escola pública catalana com a garantia de cohesió social; un sistema del qual, segons assegurava, ens hem de sentir orgullosos. Carmona, qui també recordava a les dues mestres desaparegudes de l’Escola La Sínia, defensa la qualitat de l’escola pública en general i de l’escola pública cerdanyolenca en particular, amb un bon sistema, grans professionals i una educació en valors.

L’alcaldessa també va parlar de Cerdanyola com una ciutat ubicada estratègicament, amb una gran infrastructura científica, amb destacats centres i empreses de recerca i la Universitat Autònoma de Barcelona. Però per a Carmona, “el més important que tenim és el capital humà en una ciutat que sempre ha volgut ser educadora”.