Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC assegura el bon funcionament de les escoles bressol municipals malgrat el...
El PSC assegura el bon funcionament de les escoles bressol municipals malgrat el retard en l’aplicació del nou model de gestió David González, portaveu Grup Municipal PSC

El PSC assegura el bon funcionament de les escoles bressol municipals malgrat el retard en l’aplicació del nou model de gestió

24 de juliol de 2023 a les 10:58

El PSC assegura que el retard d’un any en l’inici del canvi del model de gestió de les escoles bressol municipals, que passaran del model de concessió al model de gestió directa a través de l’empresa municipal Cerdanyola Promocions, no afecta en res a la qualitat del servei durant el proper curs 2023 – 2024.

Audios

24-07-2023 Entrevista David González (PSC)

El portaveu del Grup Municipal del PSC, i regidor d’Educació durant el passat mandat, David González, explica que “malgrat el retard es manté la qualitat i eficiència del servei i a més es treballa en la incorporació d’una quarta escola bressol a la xarxa pública municipal que ajudi a donar resposta a l’alta demanda de matriculació en escoles bressol municipals”. González insisteix en que ja portaven al programa electoral “la prioritat d’aconseguir un número major de places públiques de 0-3 a les que puguin optar les famílies que ho demanen i ara mateix han quedat fora”.

Amb els únics vots favorables del govern, el Ple aprovava el reglament i l’establiment del servei d’estacionament de la Zona Taronja. González diu parlar amb dades objectives quan parla de “la satisfacció que han fet arribar al govern persones usuàries satisfetes d’haver passat d’un sistema d’estacionament en rotació de pagament com la Zona Blava a un de gratuït com la Zona Taronja i la satisfacció de comerç de proximitat i restauració pel bon funcionament del servei”.

També amb els únics vots favorables del govern, s’aprovava la pròrroga forçosa del contracte de gestió de les instal·lacions semafòriques de la ciutat, mentre ja s’ha iniciat l’expedient per a la nova contractació. Des d’ERC es va dir que la pròrroga forçosa és il·legal, cosa que nega David González, que prefereix parlar de “situació anormal respecte a la tramitació administrativa i falta de planificació en la licitació del nou contracte que ja s’arrossega de l’anterior mandat”. Una situació anòmala que “es solucionarà aquest mandat aplicant la forma jurídica que indiquen els tècnics municipals”.

El Ple va aprovar la cessió del contracte de gestió de la ZEM Bosc Tancat, que passarà d’una empresa a una altra. Des del govern admeten que l”es concessions administratives funcionen com funcionen, amb unes administracions públiques molt lligades de mans, i si l’any passat es va portar a terme la proposta d’un administrador concursal per aconseguir obrir les piscines, ara s’ha optat per una opció millor i més garantista, validada jurídicament, per tal que una nova empresa assumeixi la gestió del Bosc Tancat”.

En l’apartat econòmic, es van aprovar cinc modificacions de pressupost per gairebé 9 milions d’euros que “hauran d’ajudar a permetre arribar amb normalitat a final d’any mentre es comença a treballar en l’elaboració d’un pressupost per al 2024 que es vol parlar amb quasi tots els grups del Ple per arribar a un acord de pressupost el més ampli possible”. González espera que el govern executi el màxim possible de les partides pressupostàries sabent que “cada vegada és més difícil aconseguir un percentatge major d’execució, i més encara des dels ajuntaments”. També apunta González que “ara mateix s’executa per sobre de la mitjana d’altres anys”.

David González valora molt positivament els resultats obtinguts pel PSC a Cerdanyola i Catalunya, consolidant-se a l’alça com a primera força i aportant 19 diputats al Congrés, on es manté la porta oberta per tornar a conformar un govern progressista amb Sumar i totes les forces que vulguin parar els peus a un govern de dretes amb recolzament de la ultradreta.