Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC celebra poder disposar d’un Pla Local Feminista i d’un Pla d’emergència c...
El PSC celebra poder disposar d’un Pla Local Feminista i d’un Pla d’emergència contra la sequera elaborats des del consens David González, portaveu Grup Municipal PSC

El PSC celebra poder disposar d’un Pla Local Feminista i d’un Pla d’emergència contra la sequera elaborats des del consens

4 de desembre de 2023 a les 12:07

El PSC considera que el Pla Local Feminista i el Pla d’emergència contra la sequera són dues bones eines, treballades des del consens i la transversalitat, per elaborar polítiques públiques eficients en dos àmbits tan diferents com la igualtat de gènere i l’emergència climàtica.

Audios

04-12-2023 Entevista David González (PSC)

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, explica que “el Pla Local Feminista permetrà generar polítiques públiques amb una perspectiva feminista per revertir les actuals desigualtats i preveu instruments de seguiment i fiscalització per assegurar el seu compliment”. 

El Pla d’emergència contra la sequera, en paraules de David González, parteix de dues premisses fonamentals: “afrontar un problema tan greu com l’emergència climàtica fent una diagnosi per afrontar de la millor manera possible els objectius desenvolupament sostenible i reclamar la col·laboració imprescindible de les administracions supramunicipals, com els 125 milions d’euros que destinarà la Generalitat a inversions vinculades a la reutilització de l’aigua a l’Àrea Metropolitana”. 

Al Ple va tornar el debat de les despeses d’un servei de transport urbà amb un contracte en pròrroga forçosa. Des del govern municipal es recorda que “des del 2012 la competència del servei és de l’AMB i confiem que no més enllà d’aquest mandat es licitarà un nou contracte amb considerables millores en la flota, la sostenibilitat, les instal·lacions i el dibuix de les línies”.

El Ple va aprovar una modificació de la Relació de Llocs de Treball, concretament per a la creació de quatre places de Coordinador d’Àmbit. González explica que “és un pas més per traslladar l’organigrama polític dissenyat pel govern a l’organigrama tècnic i anar endreçant la casa”. 

Pel que fa a les mocions, el Ple va aprovar la moció de Junts per Cerdanyola  per a la millora del finançament dels ens locals, instant el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l’Estat i de la Generalitat, a una reforma estructural del finançament dels ens locals que asseguri el compliment del principi de suficiència financera, ja que “per al govern municipal resulta una evidència que les administracions locals necessiten més finançament perquè es fan càrrec de competències que no els hi pertoquen”.