Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC creu que ara ja hi ha passos definitius per obrir l’hospital Ernest Lluch
El PSC creu que ara ja hi ha passos definitius per obrir l’hospital Ernest Lluch D'esquerra a dreta, David González, Luis TIrado -Ripollet-, Eva Menor -Badia- Bartolomé Egea -Montcada-, Carlos Cordón -Cerdanyola- i Xavier Garcès -Barberà- (Foto PSC)

El PSC creu que ara ja hi ha passos definitius per obrir l’hospital Ernest Lluch

4 de març de 2024 a les 9:18

La inclusió del projecte de l’hospital Ernest Lluch als pressupostos de la Generalitat i les modificacions urbanístiques al sector Redosa que ha aprovat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) són concrecions que, per al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), demostren que s’estan donant passos definitius per tenir en marxa un equipament tant reclamat per la ciutadania com l’hospital.

Els alcaldes de Cerdanyola, Ripollet, Badia, Barberà i Montcada i el diputat cerdanyolenc David González han destacat en roda de premsa conjunta la seva satisfacció per la inclusió de l’hospital als pressupostos de la Generalitat.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, subratlla que es pot dir que ‘estan donant passos definitius ja que aquestes partides pressupostàries referma la  Modificació Puntual del Pla general metropolità (MPGM) impulsada per l’AMB per a transformar la carretera N-150 en una avinguda metropolitana amb la construcció d’un hospital de proximitati que "permetrà fer en uns mesos el pas fonamental de la cessió de terrenys a la Generalitat". Cordón apunta que els últims consellers de Salut sempre havien defensat la necessitat de construir l’hospital, però que ara s’han fet passos concrets que són definitius.

El diputat al Parlament i regidor a l’Ajuntament de Cerdanyola, David González, també responsable de política municipal del PSC al Vallès Occidental sud, subratlla que l’acord entre PSC i ERC en relació al projecte de pressupostos de la Generalitat significa “un pas més per a fer possible una demanda històrica” que suposarà “una millora sanitària” per a la ciutadania de Cerdanyola i les poblacions de l’entorn i farà que l’hospital del Parc Taulí “tingui una pressió assistencial més baixa”.

González manifesta que s’ha de ser prudent amb aquest tema per no tornar a generar frustracions entre la ciutadania però explica que “això no vol dir que no puguem celebrar tenir una partida” al pressupost i la possibilitat d’adjudicar el projecte l’any vinent. El diputat subratlla que és “una molt bona notícia” per a Cerdanyola i la resta de la comarca.

González afegeix que l’Ernest Lluch “estarà gestionat per la Corporació Sanitària Parc Taulí com un hospital lleuger vinculat a l’hospital de Sabadell” i estarà en marxa, “al més avisat possible”.

Per la seva banda, l’alcalde de Ripollet, Luís Tirado, manifesta que la Generalitat considera “obsoleta” l’opció de compra de l’Hospital General de Catalunya que es va plantejar fa uns anys com a alternativa possible a la construcció de l’Ernest Lluch. Segons Tirado, el conseller ha “descartat” aquesta opció.

Túnel d’Horta i altres qüestions

La contractació d’un estudi de viabilitat del projecte ferroviari del túnel d’Horta és un altre dels avenços que David González considera que inclou l’acord de pressupostos de la Generalitat i remarca que disposar d’una nova connexió ferroviària amb Barcelona i la resta de la comarca és una demanda amb el suport de molts agents polítics, socials i econòmics.

David González destaca que l’objectiu del PSC ha estat prioritzar “l’educació, la seguretat, l’habitatge i la lluita contra la sequera”. González manifesta que es vol “recuperar la Catalunya del 10 que aspira a ser excel·lent perquè Catalunya i els ciutadans es mereixen institucions amb pressupostos que els hi permetin donar resposta als seus problemes”.