Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC destaca la gran importància del nou contracte del servei de manteniment d...
El PSC destaca la gran importància del nou contracte del servei de manteniment d’arbrat David González, portaveu Grup Municipal PSC

El PSC destaca la gran importància del nou contracte del servei de manteniment d’arbrat

22 de desembre de 2022 a les 10:31

El PSC destaca la gran importància de l’adjudicació del contracte del servei de manteniment d’arbrat per tractar-se d’un tema insistentment demanat per la ciutadania i estudia la possibilitat de convocar un Ple extraordinari per tirar endavant amb els reconeixements d’obligacions aturats aquest passat dimarts.

Audios

22-12-2022 Entrevista David González (PSC)

 

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, destaca la gran importància de l’adjudicació del contracte del servei de manteniment d’arbrat, places i espais verds municipals “per tractar-se d’un tema insistentment demanat per la ciutadania i perquè respon a una de les prioritats del govern”. El nou contracte gairebé dobla el pressupost de l’anterior, “molt afectat des de la crisi de 2008 i que no responia a totes les necessitats plantejades”.

L’oposició no va donar suport a tramitar més reconeixements d’obligacions per pagar a proveïdors. González recorda que “això deixava sense efecte, de moment, la gran feina realitzada pels serveis de la casa a instàncies del govern, perquè si s’ha d’esperar a 2023 aquests proveïdors trigaran encara molts mesos a poder cobrar les seves factures”. González explica que “el govern ja va advertir que a l’avançar el Ple de desembre al 20 de desembre, abans de l’inici de vacances, podrien arribar nombrosos reconeixements d’obligacions per via d’urgència”. Ara el govern està estudiant la possibilitat de convocar un Ple extraordinari la propera setmana per poder tirar endavant amb els reconeixements d’obligacions aturats aquest passat dimarts.

El Ple va aprovar per unanimitat adherir l’Ajuntament als objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i adoptar el compromís de reduir els gasos d’efecte en el marc del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible. Des del govern asseguren que “s’ha avançat en les pacificacions de trànsit i convivència amb vehicles no contaminants, i es treballa en temes com els punts de càrrega elèctrica o la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals”.

El Ple va aprovar una moció de la Plataforma per la Llengua presentada conjuntament pel PSC, ERC, Guanyem, ECP i JxC. La promoció de la llengua catalana forma part de les propostes polítiques del PSC per defensar una llengua minoritària, el que, tal com diu el seu portaveu, “requereix fer un exercici extraordinari per tal de garantir que l’ús social del català en plenitud de condicions”. Els socialistes parlen de “defensar el català sense atacar al castellà i no convertir les llengües en armes per atiar conflictes”.

El Ple va rebutjar una moció per a l’equiparació salarial i millora de les condicions laborals de la Policia Local de Cerdanyola amb el vot en contra de PSC, ja que consideren que “ja s’està en el camí de fer realitat moltes de les millores demandades, tot i reconèixer que encara queda bastant per fer i que així es farà”.

David González vol enfocar el futur amb optimisme, recordant que “venim d’una pandèmia i el 2022 semblava l’any de la recuperació, però el món comença girant i continuen les injustícies, com la guerra a Ucraïna, que uneix tragèdia humana a crisi econòmica”. González diu que es queda en que “tot acabarà passant i continuarem avançant, com s’ha vist al municipi amb la materialització de propostes i projectes treballats des de l’Ajuntament, com la posada en marxa de la ZEM Riu Sec o la compra de Can Llopis, en una embranzida que espera que no s’aturi al llarg del 2023”.