Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC diu voler mantenir el pacte, però obre les portes de sortida a ICV

El PSC diu voler mantenir el pacte, però obre les portes de sortida a ICV

8 de març de 2002 a les 0:00

El Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Cerdanyola, José Miguel Moreno, afirma que el seu partit farà tot el possible per mantenir el pacte de govern a l'Ajuntament, però destaca que serà ""difícil qualsevol acostament de posicions"". Moreno indica que, si ICV considera que ha arribat el moment de la ruptura, el PSC estarà d'acord amb trencar l'acord de govern municipal conjunt.
José Miguel Moreno s'ha mostrat ""decebut"" per les declaracions dels responsables d'ICV als mitjans de comunicació dels últims dies perquè els dos partits es troben en procés de negociacions de les seves discrepàncies. El Primer Secretari socialista assegura que el PSC no s'ha plantejat cap canvi de postura en relació als temes que planteja com condicionaments de la negociació ICV: l'Agenda 21 i els projectes del Centre Direccional i del camp de golf. Segons Moreno, ""l'únic ultimàtum"" que accepta el PSC és el de les urnes i modificar la seva postura en aquests temes seria ""trair un programa"" votat majoritàriament per la ciutadania.
El dirigent socialista acusa als regidors d'ICV de renunciar a participar en les Comissions Informatives on s'han tractat els temes que ara es qüestionen en públic i destaca que aquestes comissions són el lloc on debatre i aportar suggeriments.
L'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, també ha afirmat que el grup municipal socialista no posaria obstacles a la sortida d'ICV del govern de l'Ajuntament i destaca que la posició d'Iniciativa respon a una estratègia de precampanya electoral. Real assegura que el PSC va aconseguir la majoria absoluta amb un programa de govern que s'ha de respectar.