Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC guanya amb contundència a Cerdanyola i obté la majoria absoluta amb 14 re...
El PSC guanya amb contundència a Cerdanyola i obté la majoria absoluta amb 14 regidors El PSc obté la majoria absoluta amb 14 regidors

El PSC guanya amb contundència a Cerdanyola i obté la majoria absoluta amb 14 regidors

28 de maig de 2023 a les 22:42

El PSC liderat per Carlos Cordón ha arrasat a les eleccions municipals a Cerdanyola i obté la majoria absoluta amb 14 regidors. L’ultima majoria absoluta al Ple la va tenir el PSC l’any 1999. La segona força més votada continua essent ERC, que perd un regidor, mentre que Ciutadans perd els seus tres regidors i desapareix del plenari deixant el seu lloc a VOX, que entra amb un regidor. La participació ha estat del 56,32%, més de 9 punts per sota del 2019.

PSC – 11.351 vots (46,63%) – 14 regidors

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, revalidarà alcaldia el mandat 2023 – 2027 amb la comoditat de disposar de majoria absoluta al Ple. Carlos Cordón es mostrava emocionat pels resultats i ho atribueix a tota la bona feina i la molta gent compromesa amb la ciutat que hi ha darrera la seva candidatura. Cordón admet que ara toca assumir una enorme responsabilitat per continuar governant amb més força i determinació sense perdre la humilitat.

Cordón diu que ara disposem de 15 dies abans de la investidura per formar el millor govern possible i davant el que considera mala notícia de l’entrada de VOX a l’Ajuntament, assegura que els combatran amb molta democràcia.

ERC – 3.273 vots (13,44%) – 4 regidors

Nit de decepció a la seu d’ERC amb un candidat a l’alcaldia, Albert Turon, que demana un període de reflexió per fer una bona diagnosi sobre el perquè dels resultats, valorar l’ascens de l’abstenció i la irrupció de la ultradreta i com poder fer la millor feina d’oposició, fent propostes i fiscalitzant al govern.

PP – 1.879 vots (7,71%) – 2 regidors

La número 1 d ela candidatura del PP, Anabel Plans, es manifestava molt satisfeta per haver doblat presència al Ple,  però creu que la majoria absoluta obtinguda pel PSC és molt negativa per a la ciutat. 

GUANYEM – 1.548 vots (6,35%) – 2 regidors

El candidat a l’alcaldia de Guanyem, Ivan González, lamenta haver perdut un regidor però considera que han aguantat prou bé en un context de desmobilització política que els ha perjudicat, assegurant que el projecte està consolidat com moviment popular que haurà d’actuar de contrapoder de l’hegemonia socialista.

EN COMÚ PODEM – 1.499 (6,15%) – 1 regidor

En Comú Podem perd dos dels seus tres regidors i només aconsegueix entrar a l’Ajuntament el seu cap de llista, Pedro Arco, que tot i admetre no haver obtingut els resultats esperats, com a mínim considera positiu tenir presència al Ple per donar veu als veïns i veïnes i denunciar els incompliments del PSC.

JUNTS PER CERDANYOLA – 1.482 vots (6,08%) – 1 regidor

El cap de llista de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, es mostrava satisfet per mantenir l’acta de regidor, però força insatisfet per no haver pogut doblar presència i per una majoria absoluta que redueix la diversitat al Ple i en cap cas pot ser una carta blanca per al govern.

VOX – 1.420 vots (5,83%) – 1 regidor

VOX entra per primera vegada al consistori amb un regidor, Oscar Conde, que ressaltava la importància d’haver obtingut representació després del que considera una campanya nedant a contracorrent i enfrontant molts boicots.

CIUTADANS – 262 vots (1,07%)

Ciutadans desapareix del consistori en una nit que el seu cap de llista, Pau Ortolà, considera una terrible davallada, acompanyada de la mala notícia de la majoria absoluta del PSC, lamentant no haver sabut explicar millor la importància del centre polític davant l’ascens dels extrems.