Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

El PSC manté la dinàmica guanyadora a la ciutat

El PSC manté la dinàmica guanyadora a la ciutat

12 de maig de 2024 a les 21:54

El PSC ha tornat a ser la formació més votada a Cerdanyola en unes Eleccions Autonòmiques amb 9.272 vots (34,95%), a molta distància de la segona força, Junts per Catalunya, que ha sobrepassat a ERC. Cerdanyola del Vallès ha registrat una participació del 61,44%, 6,27 punts més que al 2021.

El PSC ha estat la formació més votada al municipi amb 9.272 vots (34,95%) i el portaveu del portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament, David González, que repetirà com diputat al Parlament a la nova legislatura, creu que aquesta clara victòria a la ciutat i Catalunya referma una tendència que “hauria de permetre obrir una nova etapa política i gaudir de l’oportunitat d’explorar noves fórmules amb vies més àmplies i transversals”, entre les quals no descarta l’opció d’un nou tripartit.

Junts per Catalunya ha estat la segona força més votada a Catalunya i també a Cerdanyola, on ha obtingut 3.749 vots (14,13%). La presidenta de Junts per Cerdanyola, Àngels Guimerà, es mostrava satisfeta pels resultats obtinguts, “més tenint en compte les dificultats de Carles Puigdemont per fer una campanya en igualtat de condicions”, però el fet de que les forces independentistes no sumin majoria creu que “hauria d’obrir un procés de reflexió conjunta”. De cara al futur de possibles pactes, Guimerà no descarta cap pacte tenint en compte que “sempre hem defensat posar per davant de tot els ciutadans i el país”. 

ERC repeteix a Cerdanyola la davallada electoral patida a Catalunya, amb 3.463 vots (13,05%), i el president de la secció local, Dani Jovell, confessa que tot i no esperar uns bons resultats, el cop ha estat més dur del que pensaven, i ho atribueixen en bona part a “no haver sabut comunicar la bona feina feta des del govern ni mobilitzar als nostres votants, cosa que obliga a obrir una etapa de reflexió”. De cara a hipotètiques formacions de govern, Jovell creu que “no s’hauria d’apostar per un tripartit amb el PSC, ja que no compartim un model de dretes amb infraestructures com el Hard Rock o el Túnel d’Horta”.

En canvi, qui repeteix ascens a Catalunya i Cerdanyola és el PP, amb 3.234 vots (12,19%). La portaveu del Grup Municipal del PP, Anabel Plans, es mostrava molt satisfeta perquè assegura que “no esperàvem pujar tant”, i ara queden a l’expectativa de veure “amb qui decideix pactar el PSC i esperar a que no calguin noves eleccions”.

VOX sembla consolidar els resultats de les darreres autonòmiques, obtenint a la ciutat 2.075 vots (7,82%). Óscar Conde, portaveu del Grup Municipal, fa una bona valoració malgrat no haver pujat com esperava, i tot i felicitar-se perquè l’independentisme no té majoria al Parlament, “no veig clar què farà el PSC amb la seva majoria”.

Santiago Cayuela, representant de Comuns Sumar, que han obtingut 2.013 vots (7,58%), considera que “hem anat a les eleccions amb un escenari poc a favor, acusats d’haver enfonsat els pressupostos i provocar les eleccions”, però que malgrat el descens de suport electoral “podríem ser claus en la formació d’un govern progressista, que sempre s’ha demostrat el millor per a Catalunya”.

Des de la CUP, que ha obtingut 1.041 vots (3,92%), Sílvia Nofre admet que no han estat uns bons resultats, “víctimes de la polarització electoral entre PSC i Junts”, lamentant que “hi hagi un Parlament més a la dreta i més espanyolista que mai”, assegurant que continuaran treballant la seva agenda nacional i social per la classes treballadora.

Ciutadans ha desaparegut del mapa electoral català i a Cerdanyola ha sumat 214 vots (0,80%). El que fora regidor i darrer candidat a l’alcaldia, Pau Ortolà, admet que “era molt difícil la permanència de C’s al Parlament, però al menys les idees amb les que va néixer C’s segueixen vigents”. Ortolà creu que és una bona notícia que no sumi l’independentisme però que la victòria de Salvador Illa “és una poma enverinada per al PSC, perquè el PSOE està lligat per ERC i Junts”. 

La comparativa de resultats a Cerdanyola entre les eleccions de 2021 i 2024 és la següent: