Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC mostra satisfacció per l’aprovació d’un pressupost pensat per seguir mill...
El PSC mostra satisfacció per l’aprovació d’un pressupost pensat per seguir millorant Cerdanyola David González, portaveu Grup Municipal PSC

El PSC mostra satisfacció per l’aprovació d’un pressupost pensat per seguir millorant Cerdanyola

30 d'octubre de 2023 a les 12:08

El PSC mostra satisfacció per l’aprovació d’un pressupost de 72.375.771 euros que consideren progressista i pensat per seguir millorant Cerdanyola, amb una previsió prudent i realista en els ingressos i posant la prioritat en les despeses dels àmbits socials i de les persones.

Audios

30-10-2023 Entrevista David González (PSC)

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, admet que "es tracta d’un pressupost continuista perquè precisament volem continuar amb la tasca del mandat anterior, millorant els serveis i oferint noves activitats per a que Cerdanyola no es quedi aturada". González diu que cap grup de l’oposició va presentar cap proposta de pressupost, "segurament per manca de temps", i qualifica d’inviables les alternatives a l’augment de l’IBI que plantejaven, com treure els diners del superàvit o del romanent de tresoreria. Per a González només hi havia dues possibilitats, "o retallar despesa i inversions o augmentar els ingressos establint un augment de 53 euros de mitjana de l’IBI, lleugerament per sota de la mitjana catalana".

Pel que fa als criteris de prioritat en les despeses, amb partides com els 4’3 milions d’euros en polítiques socials, els 14 milions per a la millora de l’espai públic, la recollida de residus i la neteja viària i els 1’6 milions per potenciar l’activitat econòmica i fomentar l’ocupació; David González explica que "els criteris es fixen en base al compliment del programa electoral, en atendre les necessitats que els hi fa arribar la ciutadania a través de diversos canals i també tenint en compte l’opinió dels serveis tècnics municipals".

El Ple aprovava altres qüestions la desestimació dels recursos de reposició presentats per la Federació Catalana d’Handbol, Caixa Bank i l’Institut Català de Finances contra un acord de Ple de 2021 en el que s’aprovava el valor de reversió dels béns adscrits a la concessió del PEM Guiera, un procés judicial que el govern preveu llarg i "en el qual es continuarà defensant els interessos de l’Ajuntament". 

En el capítol de mocions, va tirar endavant la presentada per ERC i En Comú Podem per l'aplicació immediata de la regulació dels preus dels lloguers contemplada a la llei estatal d'habitatge 12/2023, a la qual es van incorporar  alguns canvis a proposta del govern. González espera que "quan la llei es materialitzi es puguin veure uns preus de lloguer més controlats".