Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC planteja un pacte de progrés ampli al nou govern municipal
El PSC planteja un pacte de progrés ampli al nou govern municipal

El PSC planteja un pacte de progrés ampli al nou govern municipal

27 de maig de 2003 a les 0:00

Cristina Real, candidata a la reelecció com alcaldessa de Cerdanyola pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha plantejat avui l'oferta d'un pacte de progrés obert a totes les forces polítiques del Consistori per formar el nou govern de l'Ajuntament.

Cristina Real aposta per "un pacte de tots, de progrés, en què tothom digui la seva davant els temes molt importants que Cerdanyola té sobre la taula" i remarca que l'objectiu d'aquest ampli acord consistorial seria arribar a un consens sobre aquests grans projectes. La cap de llista socialista indica que ahir ja va iniciar els primers contactes amb altres forces polítiques -tot i que de moment no s'ha pogut parlar ni amb Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) ni amb Participació Activa i Social (PAS)- amb l'objectiu de fer aquest pacte de progrés "liderat pel PSC".

Real, que ha anunciat que avui es produirà una reunió de balanç electoral del grup municipal socialista i l'executiva local del PSC, destaca que la socialista és la candidatura guanyadora de les eleccions municipals de diumenge i manifesta que la pèrdua de la majoria absoluta -de 13 a 8 regidors- s'ha produït principalment per un "descens generalitzat del vot socialista a Catalunya després d'un augment exagerat al 1999".

Real considera que Cerdanyola ha seguit la tendència del conjunt del país en què s'han perdut moltes majories absolutes "no només del PSC sinó també d'ICV" i comenta en aquest sentit que s'ha produït una baixada generalitzada a poblacions com Rubí o El Prat governades fins ara per ICV. Així, la candidata a la reelecció com alcaldessa del PSC indica que l'alta participació d'aquestes eleccions ha estat afavorida per un vot jove "que aposta per sectors que no estan al poder".

Cristina Real manifesta també que les eleccions no han comportat el "descens esperat" del Partit Popular (PP) tot i les mobilitzacions contra la guerra dels últims mesos i ha destacat l'augment, ja esperat al conjunt del país, del vot d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Real indica que també hi ha hagut temes locals que han pogut produir un desgast electoral per al PSC a Cerdanyola, entre els quals destaca la protesta contra el camp de golf i la polèmica del Centre d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS). La candidata socialista manifesta que la protesta del CAS "ha costat dos regidors al PSC" que haurien anat a parar a ICV/EA -de qui assegura que ha fet un doble joc amb suport d'Iniciativa al CAS i presència d'EUiA a la protesta- i PAS. Real afirma no penedir-se del suport a aquest equipament malgrat el desgast sofert.