Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC valora l’ampli suport i consens en l’aprovació de l’ordenança de terrasse...
El PSC valora l’ampli suport i consens en l’aprovació de l’ordenança de terrasses

El PSC valora l’ampli suport i consens en l’aprovació de l’ordenança de terrasses

27 de febrer de 2023 a les 13:35

El PSC valora l’important suport obtingut al plenari per l’aprovació definitiva d’una nova ordenança de regulació de les terrasses a la via pública que consideren una bona eina per garantir la convivència i l’activitat econòmica.

Audios

27-02-2023 Entrevista David González (PSC)

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, creu que “es disposa d’una bona ordenança gràcies al treball realitzat amb el Gremi i les aportacions sobre l’esborrany de veïns i algun grup municipal”. Una ordenança que va rebre un ampli suport al Ple i que “ara caldrà fer complir, tant a través de la taula de seguiment creada com de les altres vies disponibles, com la inspecció de terrasses”.

El Ple va aprovar per unanimitat el nou Reglament General del Cementiri per resoldre la situació d’algunes famílies que, afectades per les obres de reforma i ampliació del cementiri, no podien disposar de nínxols i van haver de donar sepultura als seus éssers estimats a altres localitats. González celebra que “és solucioni aquesta situació i ja es pugui disposar d’un tanatori i un cementiri reformat”.

Un altre punt aprovat va ser el de la revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de neteja de l’espai públic i de recollida de residus municipals, que va generar debat sobre la necessitat d’una nova licitació i un nou model de recollida. David González explica que “hi ha molts dubtes sobre el millor model a implantar i veu improbable una recollida porta a porta a tot el municipi, ja que prioritzen afavorir la recollida selectiva per anar cap al residu zero, però sense generar injustícies socials”. El model definitiu sorgirà dels estudis realitzats des de l’AMB dels que aviat es coneixeran els resultats.

En l’apartat de mocions, el PSC s’abstenia en reclamar apropar els serveis de préstec de la Biblioteca Central als barris, ja que consideren que “és un projecte que no es pot materialitzar en els propers mesos i que ja és una de les línies que s’estan desenvolupant en el futur Pla Estratègic de Cultura”.

El PSC va votar contra la moció proposada per la PAH per aturar la modificació de la Llei d’Enjudiciament Criminal, ja que consideren que “la llei no afecta a persones en situació de vulnerabilitat social i només busca ser una resposta contundent a les ocupacions il·legals propiciades per organitzacions criminals i que generen conflictes de convivència”.

En el temps d’Audiència Ciutadana, representants de Vox preguntant perquè la velocitat dels cotxes s’ha limitat, de forma general, a 30 km/h, va generar la intervenció del portaveu de Guanyem, Ivan González, alertant sobre la irrupció de la ultradreta a les institucions i demanant no normalitzar aquesta situació. El portaveu del PSC, David González, explica que el seu partit ha acordat a altres institucions no donar opció a normalitzar propostes que vagin contra els drets humans, però que “aquesta situació encara no s’ha donat a l’Ajuntament de Cerdanyola”.