Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PSC valora positivament els resultats de la liquidació del pressupost de 2023
El PSC valora positivament els resultats de la liquidació del pressupost de 2023 David González, portaveu Grup Municipal PSC

El PSC valora positivament els resultats de la liquidació del pressupost de 2023

25 de març de 2024 a les 12:30

El PSC valora molt positivament els resultats de la liquidació del pressupost de 2023, que presenta un superàvit de 5 milions i un romanent de tresoreria per a despeses generals de gairebé 17 milions, perquè bona part d’aquests diners estaran disponibles per incorporar al pressupost de 2024.

Audios

25-03-2024 Entrevista David González (PSC)

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, fa una valoració molt positiva de les xifres de la liquidació del pressupost de 2023, destacant dos aspectes, el 89% d’execució de la despesa corrent i el 38% d’execució de les inversions, que al seu entendre parla molt bé de la gestió del consistori en comparació a la resta d’administracions.

González apunta que bona part del superàvit “ve d’uns ingressos més elevats dels previstos per la implantació de noves empreses a la ciutat”, i que part d’aquest superàvit i del romanent de tresoreria “s’incorporaran al pressupost del 2024 i repercutiran en benefici de la ciutat”.

El Ple de març va aprovar una modificació de crèdits de més de 400 mil euros per a diverses qüestions com pagament d’expropiacions, indemnitzacions o subvencions a centres cívics, mentre alguns grups de l’oposició reclamaven ser escoltats  a l’hora de fer propostes sobre on destinar part del romanent de tresoreria en properes modificacions de pressupost. El govern reitera que “sempre intentem tenir en compte a tothom a la ciutat, ja sigui ciutadania en general, entitats, empreses o grups municipals, per recollir propostes i mirar de fer-les realitat”.

El Ple va aprovar dues mocions relacionades amb la defensa i protecció del patrimoni a proposta de la Taula del Patrimoni de Cerdanyola. Per una banda, David González veu necessària la revisió general del Catàleg de Patrimoni per preservar millor la riquesa patrimonial de la ciutat, però respecte a la creació de la Comissió Municipal del Patrimoni, el govern es va abstenir perquè consideren que “les polítiques culturals i el dret urbanístic són àmbits molt  diferents per una qüestió de tempos en els tràmits administratius, el que allargaria els terminis i la complexitat de qualsevol decisió, preferint optar per l’actual model de reunions periòdiques amb la Taula”.

També per una qüestió de tempos es va abstenir el govern en la moció d’ERC instant a l’Ajuntament a fer l’estudi de la creació d’un programa local d’ajuts per a la rehabilitació de façanes en edificis d’ús residencial i propietat horitzontal, recordant que la responsabilitat directa d’habitatge correspon a la Generalitat.

Una altra moció que s’aprovava amb l’abstenció del govern era la presentada per En Comú Podem i Guanyem de suport a les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). David González garanteix rotundament el suport del govern a les treballadores del SAD en la seva lluita per unes condicions laborals dignes, però fonamenten l’abstenció “en els dubtes que genera el fet de vincular automàticament la gestió directa a una suposada millora d’aquestes condicions”.