Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El PTV podria no gestionar el nou espai tecnològic del Centre Direccional
El PTV podria no gestionar el nou espai tecnològic del Centre Direccional

El PTV podria no gestionar el nou espai tecnològic del Centre Direccional

12 de juliol de 2002 a les 0:00

El conseller d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat, Antoni Subirà, adverteix que el Parc Tecnològic del Vallès (PTV) podria no ser l'ens gestionador dels nous terrenys industrials del Centre Direccional. El conseller destaca que els terrenys industrials del desenvolupament del Centre Direccional podrien tenir una gestió a càrrec d'una altra entitat, si bé coordinada totalment amb el PTV.
Subirà afirma que el PTV és una entitat complexa que gestiona uns terrenys del Consorci de la Zona Franca i ara el desenvolupament del Centre Direccional en uns terrenys majoritàriament de l'Institut Català del Sòl (Incasol) ""possiblement també seran gestionats per la mateixa entitat PTV o bé per una entitat similar, absolutament coordinada amb el PTV"".
Segons Antoni Subirà, el desenvolupament del Centre Direccional és una actuació molt positiva. El conseller d'Indústria considera ""evident és que s'ha donat un gran pas endavant perquè aquí hi havia una escassetat important de sòl industrial d'alt nivell i ara això estarà resolt de forma immediata"".
En aquest sentit, Subirà manifesta si el Consell Executiu de la Generalitat no hagués aprovat aquesta setmana la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al Centre Direccional ""el dia que s'haguessin iniciat les obres del sincrotró -l'accelerador de partícules que suposarà la major inversió científica de la dècada a l'Estat- hauríem tingut problemes"". El conseller d'Indústria assegura que la planificació al Centre Direccional suposa l'existència ""d'un marc en el quan es pot instal.lar el sincrotró perfectament"".
El PTV és un projecte promogut inicialment per la Generalitat de Catalunya i pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona que compta amb la participació del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona., els ajuntament de Cerdanyola, Sant Cugat i Terrassa, les universitats Autònoma de Barcelona (UAB), de Barcelona (UB), Ramon Llull i Politècnica de Catalunya (UPC), l'Institut Químic de Sarrià (IQS), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el Laboratori General d’Assaigs i Investigacions de Catalunya (LGAI), l'Institut Català de Tecnologia (ICT), la Fundació Progrés i Tècnica -institució participada per les Cambres Oficials de Comerç i Indústria de Sabadell i Terrassa-, l'Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE), el Instituto de Estudios Superiores de Empresa (IESE), el Banc Sabadell, la Caixa d’Estalvis de Sabadell i la Caixa d’Estalvis de Terrassa.
Els objectius d'aquesta societat són generar sinergies entre empreses i institucions gràcies a la complementarietat de les seves activitats, la proximitat física i el coneixement personal,
proporcionar a les empreses que s'instal·len al Parc un conjunt de serveis de qualitat que els permetin competir en igualtat de condicions¡ independentment de la seva grandària, fomentar l'acostament de les empreses a les fonts de coneixement del nostre país, i convertir-se en una plataforma de llançament per a nous projectes empresarials amb contingut tecnològic.