El reggae de Pirat’s Sound Sistema presenta el nou disc en primícia a la sala Dresden
7 de febrer de 2018 a les 12:40De Sants a Jamaica. O en aquest cas de Dresden (Cerdanyola) a l’illa del reggae, però també de l’ska o el funk. Aquesta és la proposta dels Pirat’s Sound Sistema que presentaran aquest dijous, 8 de febrer, el seu nou i quart disc, Remena a la sala Dresden de la nostra ciutat amb la marca de sempre: música festiva amb contingut social.
Audios
07-02-2018 Entrevista amb Joan Soto (Pirat's Sound Sistema)
El de Cerdanyola serà el primer concert de la gira i, per tant, de presentació de Remena, una autèntica declaració d’intencions que ens convida a “despertar la fera” amb una “revolta musical” des del primer tema, que dóna nom al disc, Remena.
Remena obre el disc que es presenta en primícia a Dresden
Després de cinc anys de la publicació del seu anterior disc, Em bull la sang, Joan Soto, un dels components de Pirat’s Sound Sistema destaca que aquest nou Remena –que no sortirà a la venda fins divendres, l’endemà del concert a a la sala Dresden, ofereix l’essència de la formació amb reggae, ska, alguna soca més electrònica, dancehall, rap i cançons de festa, combatives i emocionals.
Els Pirats compten a Remena amb col·laboracions ben diverses al disc, des de la producció d’Oriol Puig, Puxi, a la participació de rapers com Resiliència (a Desobeirem) o Bittah (Mamarratxo) passant pels Tremenda jauría de Madrid (Poemes i cançons) fins a JuanRa dels hardcore KOP (A.C.A.B.). En aquest apartat també destaca la participació de l’MC britànic d’origen jamaicà BlackOut JA en el breakbeat electrònic Com et mous.
Tot plegat conformant un treball que és una invitació a ballar i pensar amb temes de compromís social i polític com la denúncia de la repressió policial de l’1-0 que és A.C.A.B., la crida a la implicació indignada en qüestions socials i contra els abusos de poder que és Desobeirem. Soto destaca que la música sempre ha servit per transmetre idees i subratlla que cal parlar de qüestions socials si comparteixes carrer amb els moviments socials, tot destacant que la situació política de Catalunya ho fa inevitable.
Aquest snippet permet fer un tast del nou treball dels Pirat's
Música sense fronteres i Sound sistema
Soto destaca que el reggae té una forta tradició a Catalunya amb referents com bandes com Dr. Calypso a l’igual que l’ska i les influències del punk o el rock radical basc en el contingut social dels temes. Al final, Soto apunta que “la música no entén de fronteres”.
Els Pirats impulsen la tradició jamaicana del sound system en un grup de DJs o enginyers de so treballen junts com un de sol tocant i produint música. Inicialment, l’objectiu als anys 60 era portar la música als carrers, normalment amb una furgoneta itinerant per l’illa que ambientava festes amb música, un concepte que ha evolucionat que porta als sistemes de so actuals, més poderosos, però que també porten la festa allà on se’ls hi demana. En aquest cas a la sala Dresden, un espai que els Pirats consideren casa pròpia i on garanteixen diversió als seus Dijous universitaris.
El concert dels Pirat's Sound Systema a Dresden serà aquest dijous, a les 23.30 hores, un dia abans que es publiqui el nou disc dels Pirats, Remena.