El ritme dels esclaus explicat als alumnes de Cerdanyola
17 d'octubre de 2013 a les 15:10The Walking Stickman feia aquest matí de mestre de cerimònies en la Schoolblues session d'aquest 25è Festival Internaiconal Blues de Cerdanyola, la classe-concert que es realitza per alumnes d'escoles i instituts de la ciutat. El músic no només actua en un concert per als estudiants, sinó que també explica els orígens i evolució d'aquest gènere musical i dels seus instruments més característics.
El músic desgrana els seus coneixements i els exemplifica amb temes tan propis com alguns dels clàssics més coneguts del blues. Així, The Walking Stickman explica el naixement d'aquest gènere entre els esclaus i treballadors dels Estats Units al segle XIX com a acompanyament rítmic d'una feina esclavitzant.
Durant el concert escolar, l'artista també explica com van néixer els primers instruments que utilitzaven els esclaus nordamericans, sense recursos per poder comprar una guitarra o un instrument de percussió. Així, la guitarra es fa amb caixes de cigars, el baix amb un cubell de rentar i la percussió amb una taula de fregar, per exemple. A partir d'aquí s'evoluciona cap a instruments més complexos com la guitarra acústica o, ja ben entrat el segle XX, la guitarra elèctrica. Tot per acabar conformant un llenguatge musical que ha esdevingut universal.
El Festival continua avui mateix amb la cercavila musical pels carrers de la ciutat amb la banda Casi el mejor trio de tu vida, l'actuació de Lonesome Rendezblues a La Tía Felipa, el concert de Zamu Quartet davant de l'estanc Altayó i la nit de gospel a l'església de Sant Martí.