Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

El Sant Martí infantil començarà des del pregó La companyia Passabarret oferirà l'espectacle circenc Versus

El Sant Martí infantil començarà des del pregó

9 de novembre de 2023 a les 14:34

El pregó del CIAC, els espatacles amb música, circ o titelles i la matinal de dilluns són alguns dels moments reservats perquè la canalla local gaudeixi més a una festa de Sant Martí que comptarà també amb un correfoc infantil o tallers al campament medieval.

Els Contes i Llegendes de Sant Martí de diumenge passat als jardins de ca n’Ortadó van obrir les activitats de la Festa de Tardor pensades especialment per a la canalla en aquest Sant Martí 2023, un col·lectiu que pren especial rellevància enguany al ser pregoners els membres del Consell d’Infància i Adolescència de Cerdanyola (CIAC) per obrir la festa aquest divendres, dia 10, a les 18 hores des de la balconada de l’Ajuntament.

Un espectacle que segur interessa a molta canalla serà el que s’oferirà al campament medieval als jardins de ca n’Ortadó on hi haurà una demostració d’oficis, una exposició de vestits i armament i es faran justes de cavallers a peu -dissabte a las 12.30 i 17.30 hores i diumenge a les 12.30 hores-. A més, hi haurà tallers per ensenyar la canalla a fer estendards -dissabte a les 11.30 i 16.30 hores i diumenge a les 11.30 hores-.

L’actuació de la companyia Passabarret obrirà les activitats d’arts escèniques infantils amb l’espectacle circenc Versus, dissabte 11 a les 16 hores a la plaça de l’Abat Oliba.

La Rita i en Boca tornen de cap al circ amb un espectacle en què la música i els malabars protagonitzen alguns dels seus millors números. Cançons, diàbolo contemporani, algun fragment del seu fascinant "Cabaret Txorras" i altres sorpreses formen part d’un show on garanteixen “ que alguna cosa sortirà malament… tot i que sempre trobaran una solució noble per arreglar-ho”.

La companyia Matito serà la que porti l’animació infantil al diumenge. En aquest cas ho farà amb un espectacle de titelles, Les aventures de Matito, i a l’Envelat de la plaça de Sant Ramon. Serà a les 16.30 hores.

Matito té un amic molt especial, el Gall Antonio. Sí, és un gall i se l’estima molt. De vegades li fa vergonya d’explicar-ho a la gent, malgrat això Matito decideix regar més i més aquesta amistat, com si fos un arbre. I tant ell com l’Antonio tindran una dolça recompensa: aprendre a ser excel·lents amics. Un espectacle tendre, on cada escena es desenvolupa delicadament amb humor i simpatia, on veurem que les petites coses del dia a dia, són grans oportunitats per créixer.

Els més joves seran també protagonistes del Correfoc infantil  diumenge a la tarda amb sortida de la plaça de Sant Ramon a les 19 hores i recorrent els carrers més cèntrics de la ciutat fins arribar a la plaça de Francesc Layret.

Dilluns, jornada festiva a Cerdanyola, els més joves són grans protagonistes de la festa amb la matinal infantil a la plaça de l’Abat Oliba amb activitats a càrrec d’entitats com l’Associació d’Artistes Plàstics, la Penya d’Escacs, l’Espai Infantil o la Fundació Catalònia. A més, la matinal oferirà un pati de jocs amb quatre espais diferenciats: IX-Menuts, Circuit de minimotos, Escales musicals i Jocs tronats. The Bellbou Mag Karlus farà d’animador al llarg de la jornada.

Per la tarda arribarà l’últim espectacle infantil de la festa, com és tradicional a l’Envelat i amb xocolatada. Serà amb la companyia Pentina el gat i el muntatge musical Balambambú.

Rock&Roll, ska, rumba catalana, salsa, samba i molt més. Tres músics i un animador enfilats a l’escenari us faran passar una bona estona cantant, ballant i jugant. Danses, reptes, cançons, tot s’hi val per passar-ho molt bé. Música en rigurós directe, al 100%. Espectacle recomanat per edats compreses entre els 0 i els 99 anys!!