Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El Sincrotró Alba, premi Cambra 2023 a la trajectòria d’una entitat
El Sincrotró Alba, premi Cambra 2023 a la trajectòria d’una entitat

El Sincrotró Alba, premi Cambra 2023 a la trajectòria d’una entitat

30 de novembre de 2023 a les 10:50

La cambra de Comerç de Sabadell ha celebrat una nova edició dels seus premis, enguany dedicats a la intel·ligència artificial.

El Sincrotró Alba, l’empresa Alstom Transporte i l’empresari Miquel Martí han estat reconeguts amb els Premis Cambra 2023  en el decurs d’una gala que es va celebrar ahir a la Fira de Sabadell; un acte de trobada d’empresaris, alcaldes i representants del sector polític, econòmic, social i d’institucions de Sabadell i comarca amb l’objectiu de dinamitzar l’economia i organitzat per la Cambra de Sabadell.

La directora del Sincrotró, la física Caterina Biscari, va ser l’encarregada de recollir el guardó amb molta satisfacció; un reconeixement que considera molt important per a la instal·lació científica i que ha fer extensiu a les persones que hi treballen. Des de la Cambra destaquen que el Sincrotró Alba, ubicat a Cerdanyola, acull cada any a més de 2.500 investigadors que duen a terme diferents experiments en àmbits molt variats. També, afegeixen, “contribueix  a trobar solucions a reptes de salut, energia i protecció del medi ambient o el desenvolupament de les tecnologies de la comunicació”.  

Alstom Transporte ha rebut el premi al mèrit empresarial com a “referent industrial i tecnològic de les activitats relacionades amb el transport ferroviari i la mobilitat sostenible: senyalització, infraestructures, fabricació de trens, sistemes de tracció, manteniment i mobilitat digital". 

Finalment, l’empresari Miquel Martí, president i conseller delegat del grup Moventia, ha rebut el premi a la trajectòria personal i empresarial. L’organització de l’acte posa de manifest que la seva experiència laboral va començar l’any 1978, “accedint a tots els llocs de treball fins arribar a la màxima responsabilitat dins el grup”.

Durant l’acte també es va obrir un espai de debat sobre intel·ligència artificial a càrrec de Josep M. Ganyet, enginyer informàtic i professor de la UPF i Genís Roca, expert en negoci i cultura digital.

A la gala també hi va ser present l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola, Cristina Padilla. Cordón ha manifestat que “és una gran notícia per a la ciutat; una més que ens segueix endinsant i potenciant en el camí de l’economia del coneixement”.

Galeria d'imatges