Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Taller de Cinema de Cerdanyola presenta avui a l'Ateneu 'Lágrimas de Sangre'
El Taller de Cinema de Cerdanyola presenta avui a l'Ateneu 'Lágrimas de Sangre'

El Taller de Cinema de Cerdanyola presenta avui a l'Ateneu 'Lágrimas de Sangre'

18 de setembre de 2019 a les 13:14

Aquesta nova producció sorgeix del Taller de Cinema de Cerdanyola adreçat a la gent gran del municipi; un taller que es va posar en marxa per primera vegada l'any 20015. Des d'aleshores han fet 7 curtmetratges, 5 d'ells presentats al Fastosfreak. La presentació tindrà lloc avui a les 19h a l'Ateneu.

Audios

18-09-2019 Javier Abarca i Elena Jaumandreu

18-09-2019 Fernando Endrino

El Taller de Cinema de Cerdanyola presenta aquesta tarda a l'Ateneu el darrer curtmetratge produït pel col·lectiu titulat Lágrimas de Sangre. Javier Abarca com a director, Elena Jaumandreu com a muntadora i Fernando Endrino com a actor, encarregat de so i també muntador conformem el nucli d'artífexs d'aquest curt que a causa de la pluja no es va poder presentar oficialment al Festival Fantosfreak de Cerdanyola, tal i com estava previst, i per aquest motiu es fa avui.

En aquesta ocasió, han optat per treballar una comèdia negra en la que es mostra que es pot arribar a fer per mantenir la tasca diària habitual d'una personal un cop s'ha jubilat. Javier Abarca i Elena Jaumandreu expliquen com d'aquestes reflexions poden sorgir moltes coses.

Entre 16 i 17 persones han participat en el procés de creació de Lágrimas de sangre, alguns membres del taller i d'altres no. El guió, per exemple, és obra de l'escriptor i columnista del Tot Cerdanyola Danny Romero. També la banda sonora és una de les novetats respecte produccions anteriors. Tres persones externes al Taller de Cinema de Cerdanyola, Sergi Toá, Lander Besa i Antonio Meléndez han estat els encarregats de posar música original a la pel·lícula; un fet que, segons Javier Abarca i Elena Jaumandreu, dona un plus de qualitat al curtmetratge.

Les localitzacions, a Cerdanyola

Els rodatges s'han fet íntegrament a Cerdanyola, tant a espais públics com privats que han volgut col·laborar amb el projecte. El curtmetratge es va iniciar al mes de febrer i estava enllestit, després d'un exhaustiu treball de visionat i correcció, al juny. Elena Jaumandreu assenyala que el rodatge ha estat com per produir un llargmetratge i això ha fet que el muntatge fos  molt llarg i necessités de la col·laboració, a més de Jaumandreu, de Abarca i Endrino.

Precisament, Fernando Endrino recorda els inicis del Taller de Cinema de Cerdanyola que va néixer amb l'objectiu de passar-ho bé i amb aquest objectiu s'han mantingut. El Taller els hi omple d'activitat el seu dia a dia però sense deixar mai, segons ells mateixos indiquen, "la seva feina de iaios".

A més del curtmetratge, el Taller de Cinema de Cerdanyola han editat una revista en la que a través de fotografies es pot seguir tot el procés de filmació i edició d'aquest darrer projecte.

Un cop visionat i presentat públicament aquesta tarda Lágrimas de Sangre a l'Ateneu, el curtmetratge es podrà veure al canal youtube del TCC.

Galeria d'imatges