Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Taulí estrena un nou quiròfan ambulatori per augmentar les intervencions quir...
El Taulí estrena un nou quiròfan ambulatori per augmentar les intervencions quirúrgiques sense necessitat d’hospitalització Nou quiròfan ambulatori del Parc Taulí Foto cedida

El Taulí estrena un nou quiròfan ambulatori per augmentar les intervencions quirúrgiques sense necessitat d’hospitalització

13 de març de 2023 a les 17:53

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou quiròfan del Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del Parc Taulí. Amb aquesta nova incorporació, el CQA passa de quatre a cinc quiròfans per poder realitzar els procediments quirúrgics de caràcter ambulatori. És a dir, aquelles intervencions que no necessiten l’hospitalització del pacient.

El CQA va realitzar durant el 2022 més de 7.900 intervencions quirúrgiques. Ara, amb l’entrada en funcionament del cinquè quiròfan s’estima que s’incrementarà un 20% l’activitat. D’aquesta manera, els responsables del Parc Taulí estimen que podrà “assumir totes les intervencions quirúrgiques ambulatòries, evitant la derivació dels pacients a altres centres hospitalaris”.

Aquest canvi en el procediment, afegeixen, serà “molt beneficiós, tant per al pacient, que serà  intervingut en el seu centre de referència; com per al professional, que podrà fer un seguiment més proper del seu pacient”.

Fonts del centre hospitalari de referència de Cerdanyola indiquen que, a més, aquesta nova infraestructura també permetrà créixer en altres projectes com són l’ambulatorització d’intervencions d’alta complexitat o la resposta a pacients amb urgències quirúrgiques traumatològiques, no tributaris d’ingrés hospitalari. Això vol dir, apunten, que “també tindrà un impacte directe” en els serveis d’oftalmologia, cirurgia general, cirurgia pediàtrica, urologia o traumatologia.

L’ampliació de quiròfans al Centre Quirúrgic Ambulatori forma part del pla estratègic de millora de l’assistència quirúrgica al Parc Taulí. Amb l’objectiu principal de continuar aportant valor, augmentant la resposta assistencial del professional sanitari cap al pacient i garantir una recuperació ràpida i beneficiosa de les persones en el seu entorn domiciliari.