Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El thriller de debut de Raúl Arévalo protagonitza la cartellera de cap de setman...
El thriller de debut de Raúl Arévalo protagonitza la cartellera de cap de setmana

El thriller de debut de Raúl Arévalo protagonitza la cartellera de cap de setmana

9 de setembre de 2016 a les 12:17

Tarde para la ira, el thriller de debut de Raúl Arévalo amb el portentós Antonio de la Torre com a protagonista, protagonitza les novetats de cartellera del cap de setmana a Cerdanyola al costat d'una nova versió d'El petit príncep, la comèdia Juego de armas i  la darrera de Mel Gibson, Blood father.

Un thriller tens amb tocs de road movie i seguint els esquemes de les pel·lícules de venjança ha estat el vehicle escollit per l'actor Raúl Arévalo per debutar com a director. Tarde para la ira està rebent bones crítiques, especialment per la intensitat d'un dels millors actors dels últims anys, un contingut Antonio de la Torre, acompanyat per un dels secundaris de luxe del cinema espanyol, Luis Callejo, en una pel·lícula que fa recaure el pes en els personatges.

Un altre thriller, Blood father, és el que proposa el francès Jean-François Richet amb el ganxo de Mel Gibson com a protagonista posant-se en la pell d'un pare borratxo i exconvicte que s'arrisca per salvar la vida de la seva filla que fuig d'uns narcotraficants. Llargmetratge tens i contundent que busca tenir aromes de Peckinpah.

El comerç d'armes basat en fets reals podria semblar el tema d'un altre thriller, però Juego de armas  és una comèdia amb grans dosis de crítica al sistema i als interessos econòmics amagats darrera qualsevol conflicte bèl·lic.  De la ma de Todd Phillips, el director de la trilogia de Resacón en Las Vegas, va més enllà de la bretolada per fonamentar una al·legoria contra la corrupció ben contundent.

Els últims dies abans d'anar a escola són l'excusa perfecta per a l'estrena de El principito, pel·lícula francesa d'animació per ordinador i animació quadre a quadre -dues tècniques per a dues històries que s'entrecreuen al film- basada en l'immortal conte de Saint-Exupery amb una adaptació ben lliure del clàssic. La capacitat onírica del text difícilment és assolible, però aquesta versió, la primera animada, ha aconseguit reconeixements com el premi César gràcies a la llibertat amb que ha treballat Mark Osborne, bucant més l'essència que no la literalitat. El repartiment original comptava amb actors de la talla de Marion Cotillard, Vincent Cassel o Guillaume Canet i la versió anglosaxona amb les veus de la pròpia Cotillard, Jeff Bridges, Benicio del Toro, James Franco o Rachel McAdams, però el doblatge a Espanya no ha comptat amb un luxe similar.