El triomf més just de l’any

30 de gener de 2023 a les 11:41

El Cerdanyola CH va encetar la segona volta de l’OK Lliga plata imposant-se a l’HC Sant Just per 5-3 en un duel en què els verd-i-blancs van mostrar la seva millor versió de la temporada. Amb aquesta victòria, l’equip d’Andi Colaianni es col·loca vuitè amb tretze punts i s’allunya de les posicions de descens.

Dia de partit gran a Can Xarau per rebre el segon classificat de la competició: l’HC Sant Just. Els vallesans tenien la necessitat de tornar a guanyar al seu pavelló i oblidar les dues derrotes consecutives davant el CE Vendrell i el CH Lloret. Les coses van començar de la pitjor manera pels cerdanyolencs perquè els visitants es van avançar al minut 7 gràcies a un xut creuat de Pol Macià. Precisament Macià, un dels jugadors més actius del Sant Just, seria qui cometria penal per una falta dins l’àrea sobre el local David Martinez i Arnau Gangonells qui agafaria la responsabilitat de llançar la pena màxima al minut 9 de la primera meitat. Gangonells va transformar el penal posant l’empat a l’electrònic i va sumar el seu segon gol de la temporada.

El Cerdanyola, engrescat amb el resultat, va pujar línies d’atac; però una pèrdua de David Ramírez en el seu propi camp va propiciar la falta d’Erik Gual dins l’àrea i l’àrbitre no va dubtar en assenyalar un altre penal. El porter Gerard Perez va aturar el llançament de l’especialista en aquest tipus de jugades Gerard Miquel; tot i que en el refús, l’andorrà va fer el segon pel conjunt del Baix Llobregat quan restaven deu minuts per arribar al descans. Els nois dirigits per Andi Colaianni no van abaixar els braços i van disposar de diverses ocasions per fer el 2-2, però va ser l’equip rival qui ampliaria distàncies amb el tercer gol, obra de Joan Pujalte. És el màxim golejador del HC Sant Just i el segon de la lliga amb 16 dianes, només superat pel jugador de l’Oviedo Pelayo Aspra amb 19.

La reacció dels verd-i-blancs va arribar en qüestió de segons amb una jugada individual de David Ramírez que va finalitzar amb un xut pel primer pal i que el porter visitant no va poder aturar. Aquest segon gol a tres minuts de les acaballes de la primera part va comportar que la plantilla del Cerdanyola cregués en la victòria, tot i jugar contra la millor defensa del campionat i contra un dels equips situats a la part alta de la classificació. I així ho van certificar a la represa.

En la segona meitat, els locals van dominar i van aprofitar el seu bon moment de joc per fer l’empat a tres al minut 31 de partit. Un tercer gol nascut de l’estic d’Ignasi Lopez i rematat a plaer per David Martínez dins la porteria santjustenca. La superioritat dels vallesans va provocar l’acumulació de faltes en el conjunt entrenat per Josep Maria Ordeig, tot una referència com a jugador professional en el món de l’hoquei. La possessió era pel Cerdanyola i els visitants tan sols s’apropaven amb perill per mitjà de contraatacs. El porter del Baix Llobregat Didac Sanchez va neutralitzar totes les oportunitats verd-i-blanques; fins que una recuperació de Marc Ramírez va possibilitar una combinació entre David Martínez i Pere Urpí, i aquest últim va fer el quart per ficar per sobre al Cerdanyola per primera vegada al marcador. David Martinez va posar la màgia amb una passada a un toc per darrere seu regalant el gol a Pere Urpí a set minuts del final. El nombre de faltes comeses va passar factura als dos equips, però va ser l’HC Sant Just qui primer va fer la desena i va permetre a Erik Gual posar el definitiu 5-3. A cinc segons de la conclusió del partit, Joan Pujalte va fallar la falta directa per acabar d’arrodonir la festa a Can Xarau.

Ara mateix, el Cerdanyola CH suma tretze punts i es situa quatre per sobre els llocs descens. Els cerdanyolencs superen amb nota l’examen del Sant Just i ja preparen el seu pròxim duel contra el CH Mataró, una nova prova de nivell davant el líder de la categoria. Veurem si els verds continuen amb aquest bon estat de forma dissabte vinent a dos quarts de nou a la capital del maresme.

Cerdanyola HC (5): Gerard Perez (P), Erik Gual (1) , David Martinez (1), Ignasi Lopez (C) i Marc Ramírez – cinc inicial – Marc Costa (P), Victor Bonilla, Pere Urpí (1), David Ramírez (1) i Arnau Gangonells (1)

CH Sant Just (3): Albert Masoliver (P), Arnau Saladrigues, Pol Macià (1), Joan Pujalte (1) i Eduard Fernández – cinc inicial – Didac Sanchez (P), Borja Lopez (C), Sebastian Duhalde, Arnau Vidal i Gerard Miquel (1)

Gols: 0-1 Pol Macià (7’), 1-1 Arnau Gangonells (9’), 1-2 Gerard Miquel (11’), 1-3 Joan Pujalte (20’), 2-3 David Ramírez (22’), 3-3 David Martínez (31’), 4-3 Pere Urpí (44’), 5-3 Erik Gual (48’)

Àrbitres: Reverter Garcia, Jordi i Garriga Mas Oriol