Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Elisa Arimany mostra l'essència humanista de la seva obra al Museu de Montserrat
Elisa Arimany mostra l'essència humanista de la seva obra al Museu de Montserrat

Elisa Arimany mostra l'essència humanista de la seva obra al Museu de Montserrat

17 de febrer de 2017 a les 13:27

El Museu de Montserrat presenta una mirada retrospectiva a l’obra de l’escultora Elisa Arimany amb divuit obres que exemplifiquen l'essència humanista d'una trajectòria artística que interpel·la els grans interrogants i problemes de la societat.

De formació autodidacta, Elisa Arimany va començar la seva carrera artística com a ceramista, i ben aviat incorpora altres materials com la pedra, el ferro i el paper fet a mà. L'artista cerdanyolenca combina l’escultura de format petit i mitjà amb peces monumentals a l’espai públic, com la instal·lada a la plaça d'Europa d'entrada a la ciutat i al Parc Tecnològic del Vallès, amb creacions que són presents a ciutats i museus a nivell internacional.

Els organitzadors de la mostra al Museu de Montserrat, oberta fins l'11 de juny, destaquen que la seva escultura és fonamentalment abstracta i es caracteritza per "la recerca constant d’un humanisme profund que interpel·la els grans interrogants de l’home actual, a partir de formes geomètriques carregades de simbolisme". Arimany combina "la rotunditat de la pedra amb la fredor del ferro i la textura delicada de la ceràmica". 

Aquesta mostra d’Elisa Arimany, comissariada per Francesc Miralles, presentarà divuit obres de la col·lecció personal de l’artista que exemplifiquen l’essència del seu treball escultòric. Per a Miralles, les obres exposades de les sèries Pressions Catedrals exemplifiquen l’humanisme que "traspua tota l’obra de l’artista: l’opressió i la llibertat junt al sentiment d’espiritualitat que mou la vivència de l’home". Pel que fa a la vessant tècnica, el comissari de l'exposició explica que la contraposició de materials i la línia recta són la constant en tota l’obra. 

El comissari de l'exposició, l'historiador Francesc Miralles, ja va participar l'any passat en els homenatges que la ciutat de Cerdanyola dedicava a una de les artistes contemporànies més destacades que ha tingut. Durant l'acte de reconeixement a Arimany organitzat pel Rotary Club de la ciutat -que a més va ajudar a recaptar fons a benefici de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer- Miralles destacava tres aspectes de l'obra d'Elisa Arimany: l'autodidactisme, la relació amb l'art d'avantguarda i el seu pensament lligat al classicisme.

Segons Miralles, resulta sorprenent que una persona autodidacta arribi a ser una artista de ressó internacional i destaca que Arimany ha estat capaç d'entendre que el llenguatge d'avui dia era el llenguatge de les avantguardes amb una obra lligada als problemes que té avui dia la societat i connecta amb els grans artistes de la història.

L'any passat, al març de 2016, Arimany va rebre un altre homenatge a Cerdanyola amb motiu de l'exposició Sèrie pictòrica que es va muntar al MAC en què el director del Museu d'Art de la ciutat, i comissari de la mostra, Txema Romero, qualificava Elisa Arimany com "l'artista contemporània més important de la segona meitat del segle XX que hem tingut a Cerdanyola".

Galeria d'imatges