Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

Els adéus del Ple

30 de maig de 2023 a les 11:24

10 dones i 4 homes abandonaran el Consistori de Cerdanyola arran de les eleccions municipals. Més de la meitat del plenari municipal es renovarà i aquests representants, de 5 grups diferents, s’acomiadaran al Ple dels adéus del 14 de juny.

Les regidores i regidors que deixaran el Consistori són:

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

Carme Arché: al llarg d’aquest mandat ha portat la responsabilitat de Promoció Econòmica, Cooperació i Gent Gran. Anteriorment havia estat regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament.

Glòria Urbano: durant el mandat que acaba porta les carteres de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Feminisme i LGTBIQ+.

Marian Navarro: és la regidora de Moviments veïnals, Bon govern i Sistemes d’Informació. Va entrar al plenari substituint Víctor Francos quan aquest es va incorporar al ministeri de Sanitat com a cap de gabinet de l’aleshores ministre Salvador Illa.  

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Helena Solà: la portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament havia estat la candidata a l’alcaldia per la formació republicana els anys 2011, 2015 i 2019 passant de zero a cinc regidors. Tancava la llista d’ERC aquest 28 de maig.

Montse Nieto: va ser una de les novetats d’aquest mandat que s’acaba al grup municipal d’ERC i era la número 6 de la llista en aquestes eleccions.

Carme Pina: una altra de les novetats d’aquest mandat que ara s’acaba. Pina ocupava també un dels llocs simbòlics de tancament de la candidatura d’Esquerra en aquestes eleccions.

Ciutadans (Cs)

Pau Ortolà: aquest mandat era el segon d’Ortolà al grup municipal de la formació taronja i va assolir el càrrec de portaveu quan Sonia Rodríguez va renunciar a l’acta de regidora. Ortolà ha estat el cap de llista de Cs en aquestes eleccions municipals però la desfeta en les eleccions, generalitzada arreu, ha impedit que pugui tornar al plenari.

Gorka Samaniego: era el regidor més jove a l'iniciar-se aquest mandat, que era el seu primer, i tancava la llista de la formació taronja en el lloc més simbòlic de la candidatura.

Korina Medina: s’incorporava al grup de Ciutadans quan Rodríguez va presentar la seva renúncia i en aquests comicis era la número dos de la formació taronja.

Guanyem Cerdanyola

Adrià Guimerà: s’incorporava al plenari per primer cop aquest mandat i ho feia l’any 2022 quan Vera Sánchez va abandonar el Consistori per raons personals. Anava el 3 a la llista de Guanyem.

Anna Montfort: també s’incorporava al Consistori a mig mandat, al 2022, substituint en aquest cas a Laura Benseny. Era la número 4 a la llista d’aquest 28 de maig.

En Comú Podem (ECP)

Cecilia Collado: la cap de llista a les eleccions de 2019 ha estat una de les portaveus, per torns rotatoris, d’aquest mandat. Collado, una de els responsables de Podem a la ciutat, era la número 3 de la candidatura en aquest 2023.

Isaac Martínez: també va ser un dels portaveus rotatoris del grup municipal en el seu primer mandat com a regidor. Integrant dels Comuns a Cerdanyola, no anava a la llista aquest 28 de maig.

Paula Collado: va ser la regidora que menys temps ha estat al Consistori aquest mandat ja que es va incorporar a principis d’aquest any com a relleu de Pilar Adell. Paula Collado anava la número 7 a la llista d’ECP de diumenge passat.

Galeria d'imatges