Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Els Ajuntaments podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius de piso...
Els Ajuntaments podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius de pisos de bancs Ple del Parlament de dimecres 8 de febrer de 2023 Foto Sergio Ramos (Parlament)

Els Ajuntaments podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius de pisos de bancs

9 de febrer de 2023 a les 12:21

Els Ajuntaments podran impulsar el procediment per desnonar pisos ocupats que siguin conflictius de propietat de grans tenidors amb l’objectiu de destinar-los a habitatge social. El Parlament ha aprovat aquest dimecres la llei contra les ocupacions que provoquen problemes de convivència a les comunitats de veïns.

Els ajuntaments hauran d'aportar a la justícia un informe amb actes policials i queixes o denúncies de veïns de l'immoble ocupat. Els tràmits els podran engegar des dels municipis sempre que els propietaris, grans tenidors – una persona jurídica que tingui més de 10 pisos o una persona física que en tingui més de 15-, no ho facin. Els Ajuntaments es podran quedar l'habitatge desnonat durant 7 anys per destinar-lo a vivenda social.

La norma, que implica un canvi en el codi civil català, s’aprovava amb els vots a favor de Junts, PSC i Ciutadans, que ja havien acordat impulsar-la per la via ràpida, i finalment es sumava ERC  per considerar que ja teniu prou suports per aprovar-se i a canvi de retirar la possibilitat que fossin les pròpies comunitats de veïns les que poguessin obrir el procediment. La CUP i els Comuns hi han votat en contra, mentre que PP i Vox s'han abstingut.

Entitats com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han criticat aquesta aprovació ja que consideren que pot perjudicar a famílies vulnerables. Des de la PAH indiquen que “vincular ocupació amb delinqüència estigmatitza encara més les persones vulnerables desnonades i abandonades per les institucions”.