Els Artistes Plàstics acosten la història de l'art a la ciutadania
23 de febrer de 2016 a les 12:50Un recorregut per la història de l'art des de les primeres mostres artístiques als renaixements de l'art occidental i un altre per algunes de les principals figures de l'art contemporani com Fernando Botero o Takashi Murakami seran protagonistes de dos cicles de xerrades que posa en marxa l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola des d'aquesta mateixa setmana.
Audios
23-02-2016 Entrevista amb Ángel Bustos
Òscar Serrano, un dels socis de l'entitat, obrirà el cicle de xerrades-tertúlia sobre art contemporani aquest dijous, dia 25 de febrer, a la sala d'actes del Museu d'Art de Cerdanyola amb un repàs per la figura de l'artista japonés Takashi Murakami, pintor i escultor que alguns han anomenat com l'Andy Warhol nipó i que és un dels referents de l'art contemporani mundial. Seguiran a aquesta xerrada, aproximacions a altres figures com el colombià Fernando Botero (31 de març), l'hiperrealisme i artistes com Roberto Bernadi, Rob Hefferan i Alex Gross (28 d'abril), l'artista i activista social xinés Ai Weiwei (26 de maig) i finalment l'alemanya Úrsula Schultze Bluhm (16 de juny).
Ángel Bustos, un dels integrants de l'Associació d'Artistes Plàstics, destaca que aquest cicle de xerrades recupera una iniciativa que Òscar Serrano ja va fer amb èxit en la seva etapa com a president de l'entitat i que busca sobretot l'aprofundiment en una figura artística amb un tarannà molt participatiu. Per això, Bustos remarca que les xerrades que s'inicien aquest dijous 25 de febrer són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania.
El cicle de xerrades sobre la història de l'art anirà a càrrec de Quim Mòdenes, col·laborador habitual del MAC i historiador de l'art, s'iniciarà l'1 de març amb un acostament al concepte d'art i les primeres mostres artístiques de la humanitat. Les sessions que seguiran abordaran el despertar del calssicisme al Mediterrani oriental (13 d'abril), el somni romà i el camí cap a l'Edat Mitjana (3 de maig), el romànic i el gòtic (7 de juny) i el Renaixement i els di9ferents renaixements en l'art occidental (5 de juliol).
Les conferències, que es faran seguint el model de taquilla inversa per a costejar l'entrada, busquen també donar a conèixer més les activitats de l'Associació d'Artistes Plàstics amb una iniciativa protagonitzada per un historiador local i obertes a tot el veïnat.
Els dos cicles de xerrades busquen divulgar el món de l'art i el patrimoni cultural que ha representat al llarg de la humanitat d'una manera rigorosa i al mateix temps informal amb xerrades que busquen també provocar la tertúlia entre els amants de l'art de la ciutat.
El trencadís
L'associació manté les altres activitats que realitza al llarg de l'any i, així, la mostra Formes i colors, de Carlos Utrera, que actual s'exposa al B'Art ja té programada la mostra de relleu: serà una exposició de Toñi Jiménez sobre la tècnica del trencadís i que s'obrirà a l'Ateneu el 17 de març.
Precisament, l'associació treballa en un projecte ambiciós que suposarà la primera obra pública que tindrà aquest col·lectiu a la ciutat amb la realització d'un mural amb tècnica de trencadís que s'instal·larà a la façana de l'Ateneu. L'Associació d'Artistes Plàstics ja ha començat a treballar en aquest projecte, però els seus integrants volen mantenir la discreció sobre els detalls de l'obra que no estarà enllestida fins d'aquí uns sis mesos, aproximadament.