Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els Castellers de Cerdanyola inicien temporada amb nous caps de colla
Els Castellers de Cerdanyola inicien temporada amb nous caps de colla

Els Castellers de Cerdanyola inicien temporada amb nous caps de colla

14 de març de 2024 a les 12:30

Juanele Velilla i Gere Font són els nous caps de colla dels Martinets. Els castellers tindran el proper dissabte 16 de març una de les seves cites anuals més importants, la Diada del local.

Audios

12-03-2024 Entrevista completa a Laura Guilabert i Juanele Velilla

Els Castellers de Cerdanyola estan immersos en la nova temporada 2024 amb canvis importants en la seva organització i amb nous objectius. L’assemblea dels Martinets escollia a inicis d’any a Juanele Velilla i Gere Font com nous caps de colla, mentre Jordi Rodríguez i Laura Guilabert, president i vicepresidenta de l’entitat, es mantenen en els seus càrrecs.

Els nous responsables de la part tècnica afronten la responsabilitat mirant al futur per aconseguir, tal i com diu Velilla en una entrevista realitzada a Cerdanyola Ràdio, que el poble se senti orgullós de la colla que té. És per això que, en primer lloc, volen fer créixer la família parant especial atenció en l’activitat social, fent que tothom s’hi trobi a gust en el grup, que hi hagi una cohesió. En segon lloc, pel que fa a la part més tècnica, aposten per treballar molt amb la canalla ja que són els veritables protagonistes dels castells i els que fan possible la continuïtat d’aquesta tradició.  

Però el gran salt el volen fer a llarg termini, mirant cap al futur i amb un repte a la vista: tornar al concurs de la Tarraco Arena. Amb aquest objectiu, el propòsit de Juanele Velilla és poder treballar molt bé els castells bàsics aquest any i el vinent fer un salt qualitatiu i pujar un pis més els castells. Per aconseguir-ho, però, és fonamental fer créixer la massa social, la pinya de la colla. 

Els Castellers de Cerdanyola han iniciat temporada recentment amb una actuació a Barberà del Vallès i el proper dissabte arriba un dels actes més important per a la colla, la Diada del local, aquest any amb la participació dels Castellers de Terrassa i els Tirallongues de Manresa. A partir de les 18.30h, al local, al carrer del Remei, es faran castells, ball de gralles, sopar de germanor i, per acabar la festa, concert amb Els Quatre Vents i sessió musical amb M&M Djs. Juanele Velilla convida tothom a participar en la festa i avança que els assistents podran gaudir de castells que no es van fer l’any passat. Velilla afirma que els castellers estan treballant molt, dedicant tots els seu esforços i es mereixen una gran actuació. 

La vicepresidenta dels Martinets, Laura Guilabert, fa una crida a la participació en la colla castellera, que la gent vagi als assaigs i provi. És molt important fer castells i ampliar la pinya però, segons assegura Guilabert, hi ha moltes altres activitats en les que es pot participar; hi ha un ventall molt ampli de possibilitats i tothom pot trobar un lloc en el grup.

Laura Guilabert assegura que les portes del local dels castellers estan sempre obertes per rebre noves incorporacions. Els assaigs són dimecres i divendres i el local es troba al carrer del Remei número 15.