Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Els contractes de l'Ajuntament protagonitzen el primer Ple de 2023
Els contractes de l'Ajuntament protagonitzen el primer Ple de 2023

Els contractes de l'Ajuntament protagonitzen el primer Ple de 2023

30 de gener de 2023 a les 9:39

L’actualització del Pla de contractació de l’Ajuntament de Cerdanyola va ser el tema més destacat del Ple Municipal del mes de gener, tot i que era una qüestió que no es presentava a aprovació del Consistori.

El regidor de Finances, Javier Sánchez, explica que el Pla de contractació., aprovat al 2021, recull les previsions dels diferents serveis per reunir en un únic document les necessitats del conjunt de l’Ajuntament, però és tracta d’un instrument dinàmic sotmès a actualitzacions. I ara correspon fer-ho.

Sánchez apunta que, de les contractacions pendents de licitació, la més important afecta al PEM Guiera i subratlla que l’augment de la regularització de contractacions ha fet passar de  8’2 milions en reconeixements d’obligacions al 2018 als 1’8 milions actuals i amb tendència a mantenir la seva reducció.

Aquesta modificació provocava que posteriorment es portés a aprovació inicial les bases d’execució del pressupost incorporant un termini màxim d’inici de licitació d’aquestes contractacions a 30 de juny i d’execució a 31 de desembre.

Des de l’oposició, tant Esquerra, com Guanyem com En Comú Podem votaven en contra amb crítiques per part d’Esquerra i de Guanyem a la pròrroga del pressupost de l’any passat a l’exercici actual.

Una modificació de crèdits no va comportar però cap oposició. El canvi als pressupostos per un valor de 21.507 euros per abordar convenis amb la Fundació Autònoma Solidària i la realització de tallers a càrrec de les associacions de famílies de cinc instituts de la ciutat i d’actuacions en favor de l’alumnat amb problemes socioeconòmics de l’afa de l’escola La Sínia es va aprovar per unanimitat.

L'aparcament de Cerdanyola 2.000

Pel que fa a l’urbanisme, s’aprovava amb l’abstenció d’Esquerra i Guanyem, un canvi a la modificació del PGM a l’illa de Cerdanyola 2.000 perquè el subsol es mantingui com a aparcament privat i la superfície passi a ser una plaça de titularitat pública. La regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, explicava que la Generalitat va reclamar justificació de les cessions veïnals i que s’ha s’ha solucionat una errada material perquè no s’havia sumat una part de la zona verda.

Des d’ERC, Íñigo Enterria considera que l’Ajuntament hauria d’actuar com en la recepció de qualsevol obra per evitar possibles recomanacions futures sobre possibles desperfectes que sorgeixin després que els veïns facin la cessió gratuïta dels terrenys afectats.

Cecilia Collado, d’En Comú Podem, es queixava de massa errades materials en expedients que arriben al Ple ja que, apunta, de vegades no tenen perquè ser insignificants.

Finalment, el punt sobre la resolució del recurs de reposició interposat pel grup d’Esquerra contra els acords presos en el Ple extraordinari del passat 30 de desembre, en què es van aprovar diferents reconeixements d’obligacions, es va retirar després que govern i ERC arribessin a un acord. L’alcalde va explicar  que abans de fer cap nou ple extraordinari sense unanimitat es celebraran les comissions informatives necessàries, mentre des d’ERC Íñigo Enterria recordava la importància de respectar els drets dels regidors.

El plenari, finalment, va acceptar la credencial de la Junta Electoral perquè Paula Collado sigui la pròxima regidora del grup d’En Comú Podem, en substitució de Pilar Adell que al desembre presentava la seva dimissió per raons personals. Collado s'incorporarà al Consistori en el pròxim plenari municipal.