Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Els grups comarcals del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i Tot per T...
Els grups comarcals del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i Tot per Terrassa formen el govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental Ple Consell Comarcal Vallès Occidental

Els grups comarcals del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i Tot per Terrassa formen el govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental

31 de juliol de 2023 a les 8:31

El primer Ple ordinari del Consell Comarcal del Vallès Occidental del mandat 2023-2027 ha aprovat la composició del cartipàs i del govern comarcal que formen tots els grups polítics comarcals que ostenten alcaldies a la comarca: PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i Tot per Terrassa.

El Ple del Consell Comarcal està format per 39 consellers i conselleres comarcals. L’ampli acord de govern en el sí del Consell Comarcal ha permès la configuració del cartipàs comarcal. Segons ha aprovat el Ple, el govern comarcal comptarà amb cinc vicepresidències. 

Aquest mandat 2023-27 el Consell Comarcal compta amb vuit grups polítics comarcals. Cada grup comarcal compta amb la figura de la persona portaveu, que integra la Junta de portaveus comarcal. El portaveu del grup comarcal d’ERC és el regidor del Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola, Albert Turon.

El Ple ha aprovat també constituir la Comissió Permanent del Ple del Consell Comarcal com a òrgan complementari de caràcter assessor i decisori. Per al mandat 2023-2027 es creen quatre comissions informatives: organització i governança; impuls econòmic i dinamització comarcal; polítiques socials inclusives i acció climàtica. Així mateix es constitueix la Comissió informativa especial de Transparència i bon govern  per tal de vetllar pel compliment de la llei de la transparència i l’accés a la informació pública i del Codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i de tot el personal del Consell Comarcal.