Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els grups de la Mostra de Dansa es presenten al teatre de l'Ateneu
Els grups de la Mostra de Dansa es presenten al teatre de l'Ateneu

Els grups de la Mostra de Dansa es presenten al teatre de l'Ateneu

3 de juliol de 2003 a les 0:00

La XX Mostra de Dansa Popular de Cerdanyola s'obre avui amb la presentació dels grups participants en una primera ballada que es farà a les 20 hores al teatre de l'Ateneu. Els grups Otrora de Colòmbia, Menceyes de Daute de Tenerife, Mtatsminda de Geòrgia, Raduga de Rússia i l'Esbart Dansaire Sant Marçal de Cerdanyola participaran en aquesta emblemàtica edició del festival internacional de dansa de la ciutat que s'allargarà fins dimarts vinent i que tindrà el punt culminant en la ballada principal que es farà el dia 5 al camp de futbol del carrer Santa Anna.

Al llarg de la mostra es farà un homenatge als integrants de l'entitat organitzadora, l'Esbart Dansaire Sant Marçal, que han ballat en alguna de les edicions de la Mostra de Dansa Popular, festival que sempre ha estat una garantia d'èxit de públic. Andreu Sala, president de l'esbart, els grups de ball participantsen aquesta edició oferiran actuacions molt vistoses, especialment les danses russes i georgianes, balls eslaus que tradicionalment reben molts aplaudiments a Cerdanyola.

Entre les novetats d'aquesta vintena edició,destaca el trasllat del concert de música popular al camp de futbol del carrer de Santa Anna amb l'objectiu de disposar del màxim espai per acollir les entitats que han participat en les 20 edicions de la mostra. En aquesta ocasió, el concert comptarà amb la participació de les corals Cerdanyola i Collserola, l'Agrupació Musical Cerdanyola i l'Agrupació Cultural Sardanista, la Cobla Sabadell i la formació musical i el cos de dansa de l'esbart. El concert suposarà l'estrena d'una peça d'una música local, Lídia Arrèbola, de qui 120 persones, entre músics i cantaires interpretaran l'havanera Un cant a Cerdanyola. El repertori del concert el completaran  temes com El cant de la senyera o els cors de l'òpera Nabucco.

A més, el festival manté les cites amb com la mostra gastronòmica, l'actuació d'entitats nacionals i regionals locals -Irmandade O Botafumeiro, Peña Flamenca-, una exposició de vestits de l'esbart o el concert de música per ballar.