Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Els joves socialistes reclamen més polítiques de promoció d'habitatges protegits
Els joves socialistes reclamen més polítiques de promoció d'habitatges protegits

Els joves socialistes reclamen més polítiques de promoció d'habitatges protegits

11 d'octubre de 2002 a les 0:00

Les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) a Cerdanyola obrien ahir el seu fòrum de debat Espai Obert amb una xerrada-col.loqui sobre les dificultats dels joves per accedir a l’habitatge amb la participació dels alcaldesa de Cerdanyola, Cristina Real, i Ripollet, Juan Parralejo, el diputat al Parlament Miquel Iceta i el Primer Secretari de les JSC, Juan Manuel Jaime.
Jaime destacava la realització per part de les JSC de les anomenades meses d’emancipació en el joves socialistes d’arreu de Catalunya han debatut la situació de tres aspectes bàsics per aconseguir la seva independència familiar: la formació, el treball i l’accés a l’habitatge. Segons Jaime, la falta d’un pis no és un únic problema, sinó que també hi ha un problema real “en la falta de treball estable que dificulta poder accedir a una hipoteca”
Olivier Bayón, regidor de Joventut a l’Ajuntament de Cerdanyola, afirma que les polítiques del Partit Popular (PP) al Govern Central i de Convergència i Unió (CiU) al Govern de la Generalitat “no afavoreixen la construcció d’Habitatges de Protecció Oficial (HPO) o de lloguer”. Segons Bayón, amb el govern del PSOE a l’Estat el 27 percent dels habitatges que es feien eren HPO i ara, amb el PP, només és del 5 percent .
L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, destaca que al seu municipi es prioritzen mesures per aconseguir que els seus veïns treballin, gaudeixin del temps lliure i visquin al propi municipi per a mantenir la identitat com poble. Segons Parralejo, per això s’han creat zones industrials i s’han promogut 400 HPO als últims 10 anys. L’alcalde de Ripollet, però, manté que el ritme de construcció en un municipi de només 4 quilòmetres quadrats de superfície és inviable i per tant cal articular com principal alternativa la dels habitatges de lloguer i treure al mercat els pisos deshabitats, que a Ripollet suposen un 10 percent del total.
Per la seva banda, Cristina Real destaca que la política de potenciar les HPO a Cerdanyola es veu clarament en el projecte del Centre Direccional on està prevista la construcció d’un miler de pisos protegits L’alcaldessa de Cerdanyola anunciava durant la xerrada-col.loqui la inauguració, en un termini de dos mesos, d’una Oficina d’Informació sobre les HPO de propietat i de lloguer que es construiran a la ciutat i els barems que s’establiran per la seva adjudicació. Segons Real, una comissió de representants de partits polítics, sindicats i associacions ciutadanes determinarà aquests barems.