Els millors projectes de recerca de batxillerat s'exposen a l'Ateneu
30 de maig de 2007 a les 0:00Una selecció de 25 treballs dels cinc instituts públics de la ciutat aborden temes molt diversos que van des de la drogadicció, la immigració o al realització d'un pont entre Cerdanyola i Ripollet.La sala d'exposicions de l'Ateneu acollia ahir l'acte central de la quarta Mostra de treballs de recerca realitzats per l'alumnat de 2n de batxillerat dels Instituts d'Educació Secundària de Cerdanyola.
La mostra està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Cerdanyola, amb la col·laboració dels directors/es, coordinadors/es i professorat dels instituts de la nostra ciutat.
El director del CRP del Vallès Occidental, Carles Senpau, va presentar l'acte tot recordant els inicis de la iniciativa i els objectius d'aquests tipus de treball: estimular i valorar l'esforç de l'alumnat i del professorat, donar a conèixer els treballs de recerca als membres de la comunitat educativa i al conjunt de la població de Cerdanyola i oferir estímuls i suggeriments a l'alumnat de cursos posteriors. Senpau va dir que la intenció de l'acte d'ahir era "fer un reconeixement simbòlic i públic a l'alumnat i oferir un profund agraïment als professionals de l'educació que han intervingut en el camí d'aprenentatge i formació dels alumnes".
La regidora d'Educació, Ocupació, Promoció Social, Salut i Consum en funcions, Montserrat Puig, va manifestar la seva satisfacció pel fet que "es reconegui l'esforç intel.lectual i la voluntat d'aprendre". Puig va felicitar als estudiants i va dir que avui dia no "és fácil dedicar hores a l'estudi amb l'ampia oferta d'oci existent", però que l'esforç del treball farà als alumnes més lliures i més crítics".
Per la seva banda, l'inspector d'Educació de la Generalitat, Josep Alsinet, va dir que pocs actes com el d'ahir tenen tantes sensacions positives com aquells que "mostren les capacitats dels nostres joves per produir saber amb esforç i creativitat". Alsinet, però va afegir que l'acte també tenia "el toc de la nostálgia".
El director de l'IES Jaume Mimó, Josep Miquel Marín, va explicar que la mostra "era el cúmul de neguits i patiments de tot els curs", però que els alumnes s'havien de sentir "orgullosos del fruit del seu esforç". A més, va afegir, que "aquests treballs potser arribaran a altres llocs i seran premiats a altres indrets".
Per últim, Andrea Calderón, alumna de l'IES Jaume Mimó, va explicar el contingut del seu treball sobre les sales de punció de Barcelona. Calderón va assenyalar que l'experiència ha resultat molt positiva, "de gran utilitat des del punt de vista acdèmic" i, a més, "li ha donat l'oportunitat de conèixer la seva vocació per l'educació social". Després dels discursos, els alumnes que omplien la sala d'exposicions juntament amb les seves famílies, van recollir els diplomes acreditatius i un CD amb un recull de tots els treballs. L'exposició mostra un total de 25 treballs de recerca d'alumnes de 2n de batxillerat dels 5 instituts públics de la ciutat.