Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Els mitjans no es posen d’acord al interpretar la situació política local
Els mitjans no es posen d’acord al interpretar la situació política local

Els mitjans no es posen d’acord al interpretar la situació política local

5 de juny de 2003 a les 0:00

Els mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals tenen l’atenció posada sobre la situació política a Cerdanyola i el debat sobre si hi haurà o no canvi a l’alcaldia i el govern de la nostra ciutat, però no es posen d’acord sobre la interpretació de les diverses informacions que s’estan abocant sobre aquesta qüestió.

El periòdic Cerdanyola al Dia, sota un quadre titulat I de sobte, Cerdanyola existeix, explica les contínues declaracions i contradeclaracions dels partits polítics i assegura que la direcció nacional d’Iniciativa no veu amb bons ulls el pacte amb Convergència i Unió (CiU) perquè podria entorpir altres pactes amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

Pel que fa als mitjans comarcals, A Fons Vallès destaca que la candidatura local d’Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) haurà d’acceptar les directrius de la direcció nacional d’Iniciativa i no pactar amb Convergència i Unió i que el seu cap de llista, Toni Morral, haurà d’acceptar “a contracor” que la candidata socialista, Cristina Real, mantingui l’alcaldia de Cerdanyola com cap de llista de la candidatura més votada, la del PSC. El diari El 9 Punt publica a la portada d’avui que el PSC està a punt de perdre l’alcaldia de Cerdanyola i destaquen que Iniciativa manté que no té culpa de la pèrdua de vots socialistes mentre que el PSC recorda que és la llista més votada i adverteix que un pacte d’ICV/EA amb CiU tindria conseqüències. Per la seva banda, el Diari de Sabadell el que destaca és que la direcció nacional d’ICV dóna suport a la candidatura de Morral a l’alcaldia sense descartar qualsevol pacte amb cap força política i remarcant també les advertències de repercussions negatives que anuncia el PSC en cas que els socialistes es quedin sense l’alcaldia de la ciutat.

Als diaris nacionals també la situació de Cerdanyola és notícia destacada. El Periódico de Catalunya afirma que Iniciativa opta a l’alcaldia de Cerdanyola sense CiU i manifesta que Morral podria ser batlle amb el suport d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Participació Activa i Social (PAS) i l’abstenció de CiU –cosa que, d’altra banda i amb la normativa en la ma és impossible donat que cal tenir majoria absoluta o sinó seria alcaldessa Real com cap de llista de la candidatura més votada. El diari El Mundo titula que Iniciativa nega un pacte amb CiU a Cerdanyola i el rotatiu Avui manifesta que la de Cerdanyola és l’esquerda més gran que separa PSC i ICV/EA i que això provocarà que els socialistes advertiran avui Iniciativa que si els ecosocialistes pacten amb CiU el PSC obrirà les portes als pactes amb la federació nacionalista, deixant així al marge en moltes institucions locals i supramunicipals a ICV/EA.